„A kevesebb néha több, nem kell minden ételbe ezer dolog” – Bemutatkozik Polgár Gáspár, a SHOWSZÓRÓ középdöntőse

Izgalmas új fázisába lépett SHOWSZÓRÓ tehetségkutató versenyünk: elérkezett a középdöntő ideje. Az első válogatón túljutott versenyzők most lépnek először a nagyközönség elé, azaz elétek, olvasók elé. Rajtatok áll a döntés, hogy kit küldtök tovább! Olvassátok hát sok szeretettel Polgár Gáspár rövid bemutatkozóját! Helló, Gáspár!

Egyre feljebb vesszük a lángot a SHOWSZÓRÓ versenyének fazeka alatt: kezdetét vette a középdöntő, ahová összesen 9 szerencsés jelentkező jutott tovább. Eddig mi válogattunk, most azonban rajtatok a sor: rátok bízzuk, hogy ki kerüljön be a mindent eldöntő döntőbe. Persze ehhez nem árt némi háttérinformáció: ezért bemutatjuk nektek a 9 középdöntősünket, hogy ti is jobban megismerkedhessetek velük. Egy rövid bemutatkozó interjú és egy videós pályamunka segít majd titeket a döntésben, ezek alapján tudjátok majd meghozni a döntéseteket. Miután pedig mindenki szépen felsorakozott, indulhat a közönségszavazás!

Készen álltok? Mi már tűkön ülünk, nem is kertelünk hát tovább, hanem bemutatjuk nektek a középdöntősöket, egyenként!

„A kevesebb néha több, nem kell minden ételbe ezer dolog”

Mai bemutatkozónk a 32 éves Polgár Gáspár Budapestről, akinek igen érdekesen alakult a gasztronómiával való kapcsolata. 10-11 évvel ezelőtt elvégzett ugyan egy szakácsiskolát, de utána nem dolgozott szakácsként. A koronavírus-járvány tumultusa alatt tért vissza a konyhába, és a főzés szeretete is ekkor éledt fel benne ismét. Az ínyenc falatok mellett odafigyel a fenntarthatóságra is: YouTube-csatornáján zöld szemléletű oktatóvideóit is megnézhetitek.

Ki számodra az überséf?

Jamie Olivert mondanám. Nemcsak az egyértelmű konyhai tudása miatt, hanem azért is, mert ezt a tudást rendkívül ösztönösen, könnyedén, abszolút érthetően képes átadni.

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

Bor – mint minden finom étel kísérője – mindig van. Ezen kívül pedig egy kis házi savanyúság, ami rengeteg fogást képes feldobni.

A legemlékezetesebb étel, amit valaha kóstoltál?

Pizza, Olaszországban. Értelemszerűen korábban is ettem pizzát, de a pillanat, amikor először haraptam egy szardellás-kapribogyós változatba Szardínia szigetén, az örökre szép elmék marad nekem.

Te milyen étel lennél? Mi a „lélekételed”?

Nehéz erre válaszolni, hiszen a végén úgyis felfalnak. Talán valami olasz ízvilágú, paradicsomos tészta lennék, ami laza, könnyed, és egyszerűségével nagyszerű.

Kedvenc gasztronómiához köthető szavad?

Al dente.

Kedvenc mondás a konyhában?

„A kevesebb néha több”. Néha a hozzávalók – akkor is, ha csak mondjuk 3-4 van – maguktól eredményeznek mesés ízeket, nem kell mindenbe ezer dolog, és pláne nem kell az ételeket agyonfűszerezni.

A középdöntőre minden versenyzőtől egy rövid videót kértünk, amelyben egyrészt lehetőségük van bemutatkozni, másrészt a főzőtudományukat is megcsillogtathatják. Egy olyan gyors fogás elkészítése volt a feladat, amelyet a hűtőjük alapanyagaiból egy péntek estén össze tudnának dobni a családnak vagy a barátoknak. Gáspár egy izgalmas, vegán sütőtökkrémlevessel készült, fogadjátok sok szeretettel!

Kövessétek figyelemmel a Nosalty weboldalát és Facebook-oldalát, ahol november 10-18. között minden nap egy újabb SHOWSZÓRÓ-középdöntőst mutatunk majd be nektek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek