„Nincs olyan, hogy rossz kaja, csak kevés sajt!” – Bemutatkozik Pernesz Kinga, a SHOWSZÓRÓ középdöntőse

Izgalmas új fázisába lépett SHOWSZÓRÓ tehetségkutató versenyünk: elérkezett a középdöntő ideje. Az első válogatón túljutott versenyzők most lépnek először a nagyközönség elé, azaz elétek, olvasók elé. Rajtatok áll a döntés, hogy kit küldtök tovább! Olvassátok hát sok szeretettel Pernesz Kinga rövid bemutatkozóját! Helló, Kinga!

Egyre feljebb vesszük a lángot a SHOWSZÓRÓ versenyének fazeka alatt: kezdetét vette a középdöntő, ahová összesen 9 szerencsés jelentkező jutott tovább. Eddig mi válogattunk, most azonban rajtatok a sor: rátok bízzuk, hogy ki kerüljön be a mindent eldöntő döntőbe. Persze ehhez nem árt némi háttérinformáció: ezért bemutatjuk nektek a 9 középdöntősünket, hogy ti is jobban megismerkedhessetek velük. Egy rövid bemutatkozó interjú és egy videós pályamunka segít majd titeket a döntésben, ezek alapján tudjátok majd meghozni a döntéseteket. Miután pedig mindenki szépen felsorakozott, indulhat a közönségszavazás!

Készen álltok? Mi már tűkön ülünk, nem is kertelünk hát tovább, hanem bemutatjuk nektek a középdöntősöket, egyenként!

„Nincs olyan, hogy rossz kaja, csak kevés sajt!”

Mai bemutatkozónk a 23 éves Pernesz Kinga Ajkáról, aki elmondása szerint már gyermekkora óta nagy gasztroarc volt: már ekkor is nagyon érdekelte a sütés-főzés. Most szeretne a dologgal komolyabban is foglalkozni. Kingának egy több mint 20 ezer fős követőtábora is van TikTok-on, itt lent megnézhetitek videóit:

@kingapernesz

Ki számodra az überséf?

Nincs konkrét überséfem. Mindig változik a hangulatom a konyhában, ezzel együtt az is, hogy ki az aktuális kedvenc emberem e téren. De akinek a munkásságát régóta követem és szeretem, az Fördős Zé, talán őt mondanám.

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

Sajt, sajt, sajt minden mennyiségben!

A legemlékezetesebb étel, amit valaha kóstoltál?

A török mezzék. Imádom az összeset!

Te milyen étel lennél? Mi a „lélekételed”?

Guacamole. Nagyon szeretem a mexikói konyhát, főleg azokat az ételeket, amikben van avokádó.

Kedvenc gasztronómiához köthető szavad?

Flambírozás és konfitálás.

Kedvenc mondás a konyhában?

„Nincs olyan, hogy rossz kaja, csak kevés sajt!"

A középdöntőre minden versenyzőtől egy rövid videót kértünk, amelyben egyrészt lehetőségük van bemutatkozni, másrészt a főzőtudományukat is megcsillogtathatják. Egy olyan gyors fogás elkészítése volt a feladat, amelyet a hűtőjük alapanyagaiból egy péntek estén össze tudnának dobni a családnak vagy a barátoknak. Kinga egy nachos-tállal készült, fogadjátok sok szeretettel!

Kövessétek figyelemmel a Nosalty weboldalát és Facebook-oldalát, ahol november 10-18. között minden nap egy újabb SHOWSZÓRÓ-középdöntőst mutatunk majd be nektek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek