Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Végre minőségi tanyasi csirke jelent meg a boltokban - mutatjuk, melyik az

Sárközi Ákos mesterszakáccsal a közeljövőben a Master Good Tanyasi csirke márkanagyköveteként találkozhatunk majd. (x)

Ma már nem csak a csúcsgasztronómia szerelmesei ismerik a séfet, aki a Borkonyhában megszerezte és meg is tartotta a Michelin-csillagját. A mesterszakács először az RTL klub esti műsorában, a Konyhafőnökben mutatkozott be széles közönség előtt, majd 2018-ban megnyitotta új éttermét, a Textúrát. Szabadidejében fest és fotózik, most pedig egy gasztronómiai kezdeményezéshez adja az arcát: olyan magyar csirkehús népszerűsítését támogatja, amely minőségében a topgasztronómiában is megállja a helyét, ugyanakkor a vásárlók széles köre is könnyen, elérhető áron hozzájuthat a közeli élelmiszerüzletben.

Tudtad?

A séf két étterme az idei Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai között szerepelt, és a Top 10+2 étterem közé választották őket.

Többször cikkeztünk arról, mennyire megváltozott a hústermékek minősége. Feltűnt sokunknak, milyen nehéz magas minőségű, nem ketrecekben tenyésztett, szép, egészséges csirkét kapni. A séf a Master Gooddal való együttműködésben pont ennek a hiátusnak az ellenpontjaként hívja fel az igényes vásárlók figyelmét arra, hogy ma már országos áruház- és üzletláncokban is könnyen elérhetők a prémium csirkehúsok.

Tudtad?

A jótékonyság, a köz szolgálata nem áll távol Sárközi Ákostól. Nemrégiben a közreműködésével, Karantén Kantin címmel jelent meg az a 100 oldalas, digitálisan letölthető szakácskönyv, amely 20 elismert szakács és séf 40 különleges receptjét mutatja be.

Hogy miért pont Sárközi Ákos?

A séf nem most tette le a voksát a minőség mellett. Több mint tíz éve, amikor az Alabárdosban, korábbi munkahelyén megismerte a csúcsgasztronómia alapjait, azóta  kampányol a minőségi húsok mellett. Éttermeiben megtalálhatóak a hagyományos magyar húsételek és a belsőségekből készült fogások, melyeket kizárólag magas minőségű termékekből készítenek. 

Elvárás a minőség

Ma már nem elégszünk meg annyival, hogy egy terméken mit tüntet fel a gyártó. Ha húsról van szó, az ár mellett több tényező is döntő lehet, éppen ezért fontos megalapozott kritériumok mentén kiválasztani a vásárolt terméket. A ’tudatos vásárlás’ napjaink fő jelszava, és most kaptunk hozzá egy márkanagykövetet, aki szakmailag és emberileg is példát mutathat bármelyikünknek.

Hogyan válasszunk csirkehúst?

Amikor egy termék beválik, azt nem szívesen cseréli le az ember. Ha éppen hiánycikk, képes akár másik boltot felkeresni, hogy a megfelelőt megtalálja. Ez a feltevés a leggyakrabban felhasználásra kerülő csirkehúsra is teljes körűen érvényes. A piacok standjai között hosszú sétákat teszünk, hogy felmérjük a kínálatot, aztán ránézésre eldöntjük, melyik portékát visszük aznap haza. Hacsak nem kis, háztáji termelőhöz megyünk, mégsem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy a kínálatban szabadtartású csirkét találunk. Ez az igény ugyanis manapság szinte egyértelmű, hiszen a tojást is csak szabadtartású tyúkoktól várjuk. Az állat tartásának, nevelésének körülményei ugyanis befolyásolják a termék tisztaságát, a hús minőségét, ízét, és nem utolsó sorban a textúráját.

Praktikus tanácsokat csirkesütéshez itt találsz:

Tanyasi csirke

A Master Good Tanyasi csirke márkanév ma már hivatkozási alap a kiváló minőségű csirkehúsok piacán, de sokan nem tudják, hogy a Tanyasi csirke termékcsaládját eredetileg egy magyarországi cég, a kisvárdai székhelyű Master Good állítja elő, immár közel két évtized óta.

A Master Good Tanyasi csirke ötvözi az előző gazdálkodó generációk házi csirketartásának tradícióit és a legmodernebb húsipari technológiákat. A Master Good termékei pedig hazánkon kívül összesen mintegy 40 országban keresettek.

A minőségi csirkehús színe, textúrája, mérete és ízélménye is eltér a tömegesen nevelt, úgynevezett brojlercsirkééktől. A szabadon tartás, a természetes napfény, a hosszú, 80 napos nevelési idő garantálja a hús egészséges és minőségi mivoltát. Ezek az izmosabb, kisebb, ízletes csirkék 16%-kal kevesebb vizet tartalmaznak.
A kiváló magyar terméket elérhető áron megtaláljátok országos terjesztési hálózatokban!

Keress Master Good Tanyasi csirketermékeket itt!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!