Rozé galambmell balzsamecetes jus-vel Heimberger Zsolttól

Amikor Zoli, mint az első feladat legjobbja, elvette Zsolt két legfőbb begyűjtött alapanyagát, azt gondolta, megnehezíti a dolgát. Nem ez történt, egy csoda étel készült!

Rozé galambmell balzsamecetes jus-vel, zelleres répapürével és szarvasgombás paszternákkal tálalva

A kép csak illusztráció

Hozzávalók 1 fő részére

  • 1 egész galambmell
  • 1 ek vaj
  • 2 ek balzsamecet
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db paszernák
  • 2 szál halványító zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg parmezán
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk szarvasgomba-reszelék

Elkészítés

  1. Az egész galambból levettem a melleket, a madár maradék részét szétszedtem kis darabokra.
  2. A kockára vágott sárgarépát, angol zellert, petrezselyemszárat hagymán megpirítottam, majd leturmixoltam, ízesítettem.
  3. A galambot vajon lepirítottam, és a törzsanyagból balzsamecet segítségével jus-t készítettem.
  4. Az apró kockára vágott parmezánt olívaolajon megpirítottam, sóval ízesítettem, és szarvasgomba-reszeléket kevertem hozzá.
  5. A galambmelleket vaj és olívaolaj keveréken rosé-ra sütöttem először a bőrös felén, majd a másikon.

Nézd vissza A Konyhafőnök mai adását itt!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...