Amikor Zoli, mint az első feladat legjobbja, elvette Zsolt két legfőbb begyűjtött alapanyagát, azt gondolta, megnehezíti a dolgát. Nem ez történt, egy csoda étel készült!
Rozé galambmell balzsamecetes jus-vel, zelleres répapürével és szarvasgombás paszternákkal tálalva
A kép csak illusztráció
Hozzávalók 1 fő részére
1 egész galambmell
1 ek vaj
2 ek balzsamecet
2 db sárgarépa
1 db paszernák
2 szál halványító zeller
1 csokor petrezselyem
1 fej vöröshagyma
5 dkg parmezán
1 ek olívaolaj
1 tk szarvasgomba-reszelék
Elkészítés
Az egész galambból levettem a melleket, a madár maradék részét szétszedtem kis darabokra.
A kockára vágott sárgarépát, angol zellert, petrezselyemszárat hagymán megpirítottam, majd leturmixoltam, ízesítettem.
A galambot vajon lepirítottam, és a törzsanyagból balzsamecet segítségével jus-t készítettem.
Az apró kockára vágott parmezánt olívaolajon megpirítottam, sóval ízesítettem, és szarvasgomba-reszeléket kevertem hozzá.
A galambmelleket vaj és olívaolaj keveréken rosé-ra sütöttem először a bőrös felén, majd a másikon.
Az újévi lencseleves nem hiányozhat az ünnepi asztalról: a lencse a bőséget, a füstölt csülök pedig a gazdag ízeket hozza el az év első napján. Ez a verzió krémes, füstös és pont ...
A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!
Megadjuk a módját az év végi ünneplésnek, és rumos bólé, lencsefőzelék, korhelyleves és malacsült is készül nálunk töltött tojással, utána viszont jó pár napig (vagy akár egész januárban) húsmentes ételek kerülnek asztalunkra! BUÉK!
Amikor bekapcsol a fűtés, a lakás levegője szinte észrevétlenül kiszárad. A párásító segít, de csak akkor, ha jó helyre teszed. Otthon Tippünk megmutatja, hol van igazán értelme.
Lehet variálni a receptúrát, kipróbálni más nemzetek lencsés ételeit, esetleg vörös lencsére váltani, mi azonban most a magyaros, barna lencséből készült főzeléknél maradunk, és megmutatjuk, mi az az alapanyag és az a pár egyszerű tipp, melyek nélkül nem lesz az igazi a lencsefőzelékünk.
A magas koleszterinszintet nem a zsíros ételek okozzák, annak ellenére, hogy nagyon sokak fejében ez a tévhit él. Táplálkozási szakértő osztja meg gondolatait a magas koleszterinszint okairól.
Sokan automatikusan a szupermarketek polcainak mélyére nyúlnak, mert biztosra veszik, hogy ott frissebb, hosszabb szavatosságú árut találnak. Bár ez elsőre logikusnak tűnhet, a szokás több kellemetlenséget és rejtett következményt hordoz, mint gondolnánk.
A Lidl Magyarország Kft. a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatósággal együttműködve elővigyázatosságból visszahívta egy népszerű termékét a boltok polcairól.
Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...
A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...