Rozé galambmell balzsamecetes jus-vel Heimberger Zsolttól

Amikor Zoli, mint az első feladat legjobbja, elvette Zsolt két legfőbb begyűjtött alapanyagát, azt gondolta, megnehezíti a dolgát. Nem ez történt, egy csoda étel készült!

Rozé galambmell balzsamecetes jus-vel, zelleres répapürével és szarvasgombás paszternákkal tálalva

A kép csak illusztráció

Hozzávalók 1 fő részére

  • 1 egész galambmell
  • 1 ek vaj
  • 2 ek balzsamecet
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db paszernák
  • 2 szál halványító zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg parmezán
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk szarvasgomba-reszelék

Elkészítés

  1. Az egész galambból levettem a melleket, a madár maradék részét szétszedtem kis darabokra.
  2. A kockára vágott sárgarépát, angol zellert, petrezselyemszárat hagymán megpirítottam, majd leturmixoltam, ízesítettem.
  3. A galambot vajon lepirítottam, és a törzsanyagból balzsamecet segítségével jus-t készítettem.
  4. Az apró kockára vágott parmezánt olívaolajon megpirítottam, sóval ízesítettem, és szarvasgomba-reszeléket kevertem hozzá.
  5. A galambmelleket vaj és olívaolaj keveréken rosé-ra sütöttem először a bőrös felén, majd a másikon.

Nézd vissza A Konyhafőnök mai adását itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek