Rozé galambmell balzsamecetes jus-vel, zelleres répapürével és szarvasgombás paszternákkal tálalva
Hozzávalók 1 fő részére
- 1 egész galambmell
- 1 ek vaj
- 2 ek balzsamecet
- 2 db sárgarépa
- 1 db paszernák
- 2 szál halványító zeller
- 1 csokor petrezselyem
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg parmezán
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk szarvasgomba-reszelék
Elkészítés
- Az egész galambból levettem a melleket, a madár maradék részét szétszedtem kis darabokra.
- A kockára vágott sárgarépát, angol zellert, petrezselyemszárat hagymán megpirítottam, majd leturmixoltam, ízesítettem.
- A galambot vajon lepirítottam, és a törzsanyagból balzsamecet segítségével jus-t készítettem.
- Az apró kockára vágott parmezánt olívaolajon megpirítottam, sóval ízesítettem, és szarvasgomba-reszeléket kevertem hozzá.
- A galambmelleket vaj és olívaolaj keveréken rosé-ra sütöttem először a bőrös felén, majd a másikon.