Roston sült pisztráng Gergőtől

A Konyhafőnök harmadik hetén újabb hat versenyző lépett az "arénába". Már az első feladat nagy meglepetéssel indult, elcserélték alapanyagaikat. Gergő ezzel a recepttel nyert.

Roston sült pisztráng kókuszos édes burgonyapürével, ropogós ázsiai salátával

Hozzávalók

  • 2 db pisztrángfilé
  • 2 közepes édesburgonya
  • 1,5 dl kókusztej
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 tk reszelt gyömbér
  • 1 közepes sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • chili ízlés szerint
  • 10 dkg cukorborsó
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 ek szezámolaj

Elkészítés

  • Enyhén sós vízben felrakjuk főni a kockára vágott édesburgonyát. Amikor puhára főtt, kókusztejet adunk hozzá, és botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk.
  • A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, leforrázzuk, és hideg vízbe rakjuk. Lecsepegtetjük, és szezámolajjal bekeverjük a salátátegy kevés chilivel.
  • A pisztrángot kevés olajon megpirítjuk, és készre sütjük. Ízlés szerint tálaljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek