Romlott húst szállított iskolákba és óvodákba a horrorvágóhíd

Horrorvágóhidat kapcsolt le a Nébih – a közintézményekbe, iskolákba és óvodákba is silány minőségű húsokat szállító vágóhidat azonnali hatállyal bezáratták.

Igazi horrorvágóhidat záratott be Hajdú-Bihar megyében a Nébih. A hivatal szakemberei tonna élelmiszer forgalmi korlátozását rendelte el és felfüggesztette a hely működését.

A Közbeszerzési Hatóság a Nébih ellenőreivel együttműködve a Nébih közösen végzett ellenőrzést az egyébként Ízletes Húskészítményt Gyártó és Forgalmazó Kft. nevű vállalkozás telephelyén, amelyről az is kiderült, hogy több esetben romlott és kukacos felvágottakat, virsliket és egyéb késztermékeket szállított számos közintézménybe.

A Nébih és a Közbeszerzési Hatóság ellenőrei az egységben tapasztalt gyomorforgató körülmények miatt azonnali hatállyal felfüggesztették annak működését, egyúttal 15 tonna élelmiszer forgalmi korlátozását rendelték el. Az eljárás és a bírság kiszabása folyamatban van.

A cég olyan kifogásolt minőségű húskészítményeket (virsli, felvágott egyéb késztermékek) szállított óvodák, iskolák, közintézmények részére, amelyek nemcsak silány minőségűek voltak, de romlottak és több eseteben már kukacosak is.

A Nébih és a Közbeszerzési Hatóság munkatársai már az udvari részen is szabálytalansággal találkoztak, itt több rovarral szennyezett fagyasztott terméket találtak.

A vágóhíd szennyes övezetében nem biztosították a higiénikus kézmosás feltételeit (kézmosószer, papírtörlő, kuka), a kézmosók némelyike csepegett, illetve egyáltalán nem működött, a padozaton pangott a véres szennyvíz.

Az eszközfertőtlenítő nem működött, az itt található gépek és berendezések, az oldalfal, a padozat, de még a mennyezet is szennyezett volt.

Az eszközfertőtlenítők nem működtek, a gépek és berendezések (valamint a rámpák, trepnik, dobogók) több helyiségben is erősen koszosak, rozsdásak voltak, a hűtőbatériák borítását több helyen rozsda és páralecsapódás fedte. Az övezetben a padozat, az oldalfal és a mennyezet szintén szennyezett, több helyen penészes, sérült volt. A látottakat tetézte, hogy az egységben a szakemberek nagy mennyiségű rovartetemet találtak.

A Nébih mintegy 15 tonna termék forgalomból való kivonását és forgalomba hozatalának tilalmát, valamint hatósági zár alá vételét, továbbá a termékek forgalomból történő visszahívását rendelte el. A Nébih az egység tevékenységét a fent részletezett hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette.

Forrásunk volt: Nébih

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek