
A receptet a mátrai borzacska ihlette. Frissen a legjobb, bármilyen köret, savanyúság illik hozzá.{T}
A receptet a mátrai borzacska ihlette. Frissen a legjobb, bármilyen köret, savanyúság illik hozzá.{T}
Aki szereti az igazi angol teát citrommal és mentával bolondítva, annak főnyeremény ez a sütemény. A piskóta annyira finom aromás, hogy majdnem magában megette volna a család, ha nem ...
Eddig mindig húsvétra készítettem, így számomra a kalácssütés leginkább ehhez az ünnephez kapcsolódik. De valójában az év bármely napján tökéletes választás lehet egy finom, ...
A nyári frissítők sztárja a jeges tea, amit most házi barackpürével ízesítettünk és édesítettünk. Más gyümölccsel is kipróbálhatjuk és akár zöld- vagy gyümölcsteával.
Eme delikvensek előszeretettel mutogatják színes virágaikat és zöld leveleiket nyaranta a legtöbb magyar erkélyén vagy kertjében. Mutatjuk a három legismertebb, legklasszikusabb balkonnövényt: muskátli, begónia és büdöske, gyertek ide!
NosaltyLogikus lépésnek tűnik: ha a szokásosnál koszosabbak a ruháink, elkelhet az extra mosószer, ezért többet használunk. De vajon tényleg tisztább lesz ettől a ruha? Otthon Tippünkben eláruljuk.
Németh OrsiSok gyümölcsfát gondozó kerttulajdonos azonnal kétségbe esik, amikor földre hullott, éretlen gyümölcsöt lát. Amellett, hogy ez nem mindig rossz ómen, az elhullott termést fel is használhatjuk.
NosaltyA népszerű műsorvezető őrségi kertjében hatalmas kár keletkezett, ami arra ösztönözte Borbás Marcsit, hogy cikket is írjon a megelőzési lehetőségekről. Lássuk, mit ajánl!
Mai különleges kovászos levesünkbe tojást is rejtettünk, hogy utána rögtön édes vizekre evezzünk egy klasszikus nudlival. A lekvárt el ne hagyjuk! A sort egy hideg török ital zárja.
A kertészet és növényültetés terén (is) számolnunk kell a változó klímával és az egyre pusztítóbb nyári, aszályos időszakokkal. Válasszunk olyan virágokat, cserjéket, gyümölcsfákat, melyek kifejezetten jól bírják a strapát és a szárazságot!
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.
Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé. Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...