Nektek is gyakran előforduló problémátok, hogy vesztek egy fél-egy kilós kiszerelésű citromot, amiből egy vagy két darabot felhasználtok, de a maradékkal nem tudtok mit kezdeni? Ha a konyhapulton hagyjátok akkor kiszáradnak, elfonnyadnak, a hűtőbe rakva pedig penészesedni kezdenek. Van azonban egy módszer, amivel hosszan friss tud maradni a citrom.
A trükk nagyon egyszerű: a maradék citromokat egy tál vízbe kell tenni, és lefagyasztani a vízzel együtt. Furán hangozhat, de a módszer működik. Persze, dönthettek úgy is, hogy a citromlevet és a reszelt héjat külön-külön lefagyasztjátok.
Vaaagy, a legjobb megoldás, hogy készítsetek belőle egy szuper citromos sütit ;)
Ezeket olvastad már?
8 dolog a hűtődben, amitől jobb, ha most azonnal megválsz
Bár el kell kerülni mindenfajta élelmiszerpazarlást, néha eljön az a pont, amikor nincs visszaút, és ki kell dobni a hűtőben feltornyosult zöldséget, és egyéb alapanyagokat.
Fenes GábrielHá' normális? Ez a boldog srác egy mekis sültkrumplival teli...
Szereted a mekis sült krumplit? Nagyon? De ennyire, mint ez a srác? Nem hiszem!
Brecz Judit7 alapszabály: így használd az irodai mikrót, hogy ne utáljanak...
Minél nagyobb az iroda, a nagy számok törvénye alapján annál többször is mikrózunk, ezzel pedig a konyhai összetűzések is sokszorozódnak. A mikrózás etikettje következik.
Brecz JuditCitrom és kutya találkozása - cuki videón
A citrommal való első - és ha önmagában próbáljuk, igaziból az összes - találkozás meglepően fanyar tud lenni, és pofavágásokkal teli. Hát, nincs ez másképp a kutyákkal sem!
Brecz Juditvia Popsugar.