Egy pofonegyszerű trükkel akár 3 hónapig is megőrizheted a citromok frissességét

A világ legegyszerűbb ötlete arra az eshetőségre, ha túl sok citromod lenne otthon, és nem tudod mit csinálj velük.

Nektek is gyakran előforduló problémátok, hogy vesztek egy fél-egy kilós kiszerelésű citromot, amiből egy vagy két darabot felhasználtok, de a maradékkal nem tudtok mit kezdeni? Ha a konyhapulton hagyjátok akkor kiszáradnak, elfonnyadnak, a hűtőbe rakva pedig penészesedni kezdenek. Van azonban egy módszer, amivel hosszan friss tud maradni a citrom.

A trükk nagyon egyszerű: a maradék citromokat egy tál vízbe kell tenni, és lefagyasztani a vízzel együtt. Furán hangozhat, de a módszer működik. Persze, dönthettek úgy is, hogy a citromlevet és a reszelt héjat külön-külön lefagyasztjátok.

Vaaagy, a legjobb megoldás, hogy készítsetek belőle egy szuper citromos sütit ;)

Ezeket olvastad már?

via Popsugar.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Nosalty

További cikkek

Top Receptek