Egy pofonegyszerű trükkel akár 3 hónapig is megőrizheted a citromok frissességét

A világ legegyszerűbb ötlete arra az eshetőségre, ha túl sok citromod lenne otthon, és nem tudod mit csinálj velük.

Nektek is gyakran előforduló problémátok, hogy vesztek egy fél-egy kilós kiszerelésű citromot, amiből egy vagy két darabot felhasználtok, de a maradékkal nem tudtok mit kezdeni? Ha a konyhapulton hagyjátok akkor kiszáradnak, elfonnyadnak, a hűtőbe rakva pedig penészesedni kezdenek. Van azonban egy módszer, amivel hosszan friss tud maradni a citrom.

A trükk nagyon egyszerű: a maradék citromokat egy tál vízbe kell tenni, és lefagyasztani a vízzel együtt. Furán hangozhat, de a módszer működik. Persze, dönthettek úgy is, hogy a citromlevet és a reszelt héjat külön-külön lefagyasztjátok.

Vaaagy, a legjobb megoldás, hogy készítsetek belőle egy szuper citromos sütit ;)

Ezeket olvastad már?

via Popsugar.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!