„Elzavarták” az olaszok az amerikai pizzaláncot hazájukból

Kénytelen elhagyni Olaszországot az amerikai gyorsétteremlánc, mert az itáliai üzletek nem teljesítettek jól. A cég csődje mondjuk nem számít akkora meglepetésnek.

Nem árul több pizzát az amerikai Domino’s gyorsétteremlánc Olaszországban, mert 6 év után kivonulnak az országból. A lánc még áprilisban jelentett csődöt, és az ezt követő 90 napos csődvédelem lejártával, júliusban köszöntött be a teljes vég. Az éttermeket természetesen sok tényező hátráltatta a minőségi pizzáért rajongó országban.

„Elzavarták” az olaszok az amerikai pizzaláncot hazájukból

Az első olaszországi Domino’s 2015-ben nyitotta meg kapuit, azonban az amerikai lánc jelenléte sosem vált elég biztossá az évek alatt. Ugyan próbálkoztak direkt „amerikai” vonalon eladni a pizzákat (a tradicionális olasz lepényekkel szemben), erre egyszerűen nem voltak túl sokan vevők.

A 2020-as év óta csupán 29 Domino’s működött az olasz csizma területén.

Ezeknek pedig meg kellett birkózniuk a konkurenciával, majd a koronavírus-járvány nehézségeivel is. A csődeljárást követően valahogy mégsem érezték túl sokan tragikusnak a dolgot: többen örültek is az étteremlánc távozásának. Egy Twitter-felhasználó úgy kommentálta a dolgot, hogy „Domino’s pizzériát nyitni Olaszországban olyan, mint havat árulni az Északi-sarkon”.

Forrásunk volt.


Hírek, újdonságok, érdekességek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek