A Konyhafőnök mai adásának második feladatában kiderült, a piros csapat tud jobb paellát készíteni. Ebben a tradicionális spanyol ételben minden földi jót megtalálsz!
Paella a piros csapattól
A kép csak illusztráció
Hozzávalók
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt szalonna
20 dkg füstölt kolbász
30 dkg rizs
sáfrány, só, bors ízlés szerint
1 marék olívabogyó
1 marék mazsola
10 db királyrák
2 gerezd fokhagyma
30 dkg fekete kagyló
Elkészítés
Vöröshagymát, fokhagymát, füstölt szalonnát, kolbászt ebben a sorrendben a serpenyőbe téve jól lepirítunk, majd a rizst is hozzá pirítjuk.
Az összes alapanyagot felöntjük vízzel és alaplevet főzünk belőle, és ezzel kezdjük el főzni.
Sáfránnyal, sóval, borssal ízesítjük, színezzük.
A zöldségeket, olívabogyót, mazsolát pirítunk, majd hozzákeverjük a rizshez és tovább főzzük.
A rákot fokhagyma alapon megpirítjuk, majd a kagylót hozzátesszük.
Tálalás előtt a rizst a halféleségekkel összekeverjük.
Ki ne szeretné 5-6 gerezd fokhagyma megtisztítása, pucolgatása, aprítása helyett egy hatalmas gerezdddel megoldani az egész folyamatot? Termesszünk otthon hatalmas, teniszlabda méretű elefántfokhagymát!
Újabb kvízzel érkeztünk, azoknak, akik szeretik a hasukat magyaros ételekkel megtömni! Teszteld tudásodat, te hány magyaros ételt ismersz fel a képekről!
Hányféle zöldséges golyó létezik? Sokkal több, mint ahány zöldség. Az egyik legizgalmasabbat, a sütőtököset mutatjuk, aminek most töltelék kerül a közepébe!
Az EU ismét támadást indított a magyar kiskereskedelmi különadó ellen – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében, ezzel a kormány korábbi konfliktusa a Sparral élesedni látszik.
A megfázás nem a kedvencünk, így teljesen megértjük, ha mindent megtennél azért, hogy elkerüld az orrfújást és a köhögést. Mutatjuk, mely gyümölcs lehet a segítségedre ebben!