A Konyhafőnök mai adásának második feladatában kiderült, a piros csapat tud jobb paellát készíteni. Ebben a tradicionális spanyol ételben minden földi jót megtalálsz!
Paella a piros csapattól
A kép csak illusztráció
Hozzávalók
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt szalonna
20 dkg füstölt kolbász
30 dkg rizs
sáfrány, só, bors ízlés szerint
1 marék olívabogyó
1 marék mazsola
10 db királyrák
2 gerezd fokhagyma
30 dkg fekete kagyló
Elkészítés
Vöröshagymát, fokhagymát, füstölt szalonnát, kolbászt ebben a sorrendben a serpenyőbe téve jól lepirítunk, majd a rizst is hozzá pirítjuk.
Az összes alapanyagot felöntjük vízzel és alaplevet főzünk belőle, és ezzel kezdjük el főzni.
Sáfránnyal, sóval, borssal ízesítjük, színezzük.
A zöldségeket, olívabogyót, mazsolát pirítunk, majd hozzákeverjük a rizshez és tovább főzzük.
A rákot fokhagyma alapon megpirítjuk, majd a kagylót hozzátesszük.
Tálalás előtt a rizst a halféleségekkel összekeverjük.
Színpompás tekercsek, különleges fűszerek, szójaszósz, húsok, zöldségek, batyuk, saláták. Lepd meg magad vagy a vendégeket valami extrás ázsiai csodával!
Olyan ízgazdag fogásokkal támadunk, hogy esélyetek sem lesz kihagyni őket! Tejfölös zöldbableves az előétel, utána egy klasszikus cigánypecsenye rösztivel, végül pedig egy citromos-málnás mousse érkezik.
Hozzászólások (0)