A Konyhafőnök mai adásának második feladatában kiderült, a piros csapat tud jobb paellát készíteni. Ebben a tradicionális spanyol ételben minden földi jót megtalálsz!
Paella a piros csapattól
A kép csak illusztráció
Hozzávalók
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt szalonna
20 dkg füstölt kolbász
30 dkg rizs
sáfrány, só, bors ízlés szerint
1 marék olívabogyó
1 marék mazsola
10 db királyrák
2 gerezd fokhagyma
30 dkg fekete kagyló
Elkészítés
Vöröshagymát, fokhagymát, füstölt szalonnát, kolbászt ebben a sorrendben a serpenyőbe téve jól lepirítunk, majd a rizst is hozzá pirítjuk.
Az összes alapanyagot felöntjük vízzel és alaplevet főzünk belőle, és ezzel kezdjük el főzni.
Sáfránnyal, sóval, borssal ízesítjük, színezzük.
A zöldségeket, olívabogyót, mazsolát pirítunk, majd hozzákeverjük a rizshez és tovább főzzük.
A rákot fokhagyma alapon megpirítjuk, majd a kagylót hozzátesszük.
Tálalás előtt a rizst a halféleségekkel összekeverjük.
Szeptember végére is gyors fogásokat tartogatunk: csirkemellel főzünk és sütünk, mert ez a kedvenc húsfajtátok. Mutatunk klasszikus és különleges csirkés leveseket, villám csirkemelles főételeket, de minden napra jut édesség is, nyugalom. Együnk együtt ezen a héten is!
Ha te is gyakran érzel éhséget – sokszor olyankor is, amikor nem lenne indokolt –, akkor érdemes képben lenned azzal, hogy mi minden válthatja ki ezt a reakciót.
Mind a tíz ujját megnyaljhatja, aki részt vesz a mai lakoma elfogyasztásában: elsőnek betyárleves érkezik, amit szaftos oldalas és végül szilvás rétes követ.