A Konyhafőnök mai adásának második feladatában kiderült, a piros csapat tud jobb paellát készíteni. Ebben a tradicionális spanyol ételben minden földi jót megtalálsz!
Paella a piros csapattól
A kép csak illusztráció
Hozzávalók
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt szalonna
20 dkg füstölt kolbász
30 dkg rizs
sáfrány, só, bors ízlés szerint
1 marék olívabogyó
1 marék mazsola
10 db királyrák
2 gerezd fokhagyma
30 dkg fekete kagyló
Elkészítés
Vöröshagymát, fokhagymát, füstölt szalonnát, kolbászt ebben a sorrendben a serpenyőbe téve jól lepirítunk, majd a rizst is hozzá pirítjuk.
Az összes alapanyagot felöntjük vízzel és alaplevet főzünk belőle, és ezzel kezdjük el főzni.
Sáfránnyal, sóval, borssal ízesítjük, színezzük.
A zöldségeket, olívabogyót, mazsolát pirítunk, majd hozzákeverjük a rizshez és tovább főzzük.
A rákot fokhagyma alapon megpirítjuk, majd a kagylót hozzátesszük.
Tálalás előtt a rizst a halféleségekkel összekeverjük.
Ez a tortácska csak akkor lesz gluténmentes, ha olyan zabpelyhet (vagy zabpehelylisztet) használunk, melynek csomagolásán fel van tüntetve, hogy "gluténmentes".
Probléma akadt a Penny saját márkás sörének visszaváltásával, ugyanis az Adelskronen sörös dobozokat nem fogadták be az automaták. Úgy látszik, a kialakult helyzetet végül sikerült orvosolni.
Nagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
A kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
A mikulásvirág szép, ünnepi atmoszférát varázsol, de nem biztos, hogy hosszú távon át kitartó, boldog szobanövény lesz belőle. Ha tartós, lakásbarát és viszonylag könnyen gondozható növényt szeretnél, érdemes egy másik fajtát választani.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...