Közkívántra! A @nemakarokbeleszolni Juditja élőben, Airfyerben sütött – íme a receptjei!

Biztos észrevettétek, hogy mi is rákattantunk az Airfryeres sütésre. Tudtuk, hogy ezzel az őrületünkkel nem vagyunk egyedül, ezért felkértük a három @nemakarokbeleszolni lányt, hogy ők is kapcsolódjanak hozzánk egy-egy élő videóval az Instagramon. Az ő receptjeiket osztjuk meg most veletek, elsőként Judit finomságait, nézzétek!

A @nemakarokbeleszolni egyik alkotója, Bányainé Nagy Judit Philips Airfryer forrólevegős sütőjében, saját recept alapján főételként pácolt szejtánt, köretnek sült petrezselyemgyökeret és édesburgonyát készített, mellé pedig zöldbabos-mentás szószt tálalt. Desszertnek egy igazán látványos galette-et sütött, amit, ha a rendelkezésére álló időbe belefért volna, ugyancsak az Airfryer sütőben sütött volna meg. Szerencsére a receptek nem titkosak, sokan kértétek ezeket tőlünk, így most a rögzített videóval együtt megosztjuk őket. Jó sütögetést!

Videó Judittal

Szejtán

Judit saját receptje, mellyel a szejtán garantáltan nem lesz cipőtalp állagú!

  • 250g búzasikér
  • 50g liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 tk só
  • 1 tk bors
  • 1 tk füstölt paprika (opcionális)
  • 3 dl langyos(!) víz
  1. Először keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd három részletben öntögessük hozzá gyúrás közben a langyos vizet. Ne próbálkozzunk ezzel a művelettel fém tálban, mert többé sosem kaparjuk le róla a tésztát!
  2. 10 percig pihentessük.
  3. Forró vízben főzzük 10 percig, majd kivétel után vágjuk ujjnyi szeletekre, és tegyük vissza a forrásban lévő vízbe 5-10 percre. Ezek után teljesen úgy lehet kezelni majd a szejtánt, mint egy szelet húst. 
  4. A még jobb ízhatás érdekében, tegyük be a szeletelt szejtánt az Airfryerbe és pár perc alatt - ki mennyire ropogósan szereti - pirítsunk rá, ettől válik igazán ízletessé!
Saját szejtán sült zöldségekkel, mentás szósszal Judittól

Mentás szósz

Ez a zöldséges-mentás szósz garantáltan feldobja a szejtános fogásod!

  • 1 marék fagyasztott zöldborsó
  • 1 marék fagyasztott zöldbab
  • 70 ml víz
  • 1 csipet só
  • 10 firss mentalevél

A fagyasztott zöldségeket kiolvasztjuk, majd a többi alapanyaggal együtt összeturmixoljuk. 

Sült zöldségek

A legegyszerűbb mindig a legfinomabb, próbáljátok ki!

  • pár darab petrezselyemgyökér
  • pár darab édesburgonya
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 ek olívaolaj
  1. A zöldségeket pucoljuk, felszeleteljük, egy tálban sóval, borssal fűszerezzük, egy-két kanál olívaolajjal összeforgatjuk.
  2. Airfryerben kisütjük.
Galette saját tésztarecepttel Judittól

Galette

Végül nézzétek a galette-et, ennek a sütinek ugyancsak Judit kísérletezte ki az arányait.

  • 250 g liszt
  • 40 g zabpehely
  • 150 ml növényi tej
  • 3 ek cukor
  • 3 ek olaj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • bármilyen gyümölcs
Egy szelet galette Judittól
  1. Először a száraz összetevőket elkeverjük egy tálban, majd mehet bele az összes nedves is.
  2. A tésztát ragadós, vizes kézzel könnyedén tegyük át egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Szintén nedves kézzel, nyújtsuk rusztikus kör alakúra.
  3. Halmozzuk a közepére a kiválasztott gyümölcsöt, és a széleit hajtsuk rá a gyümölcsre (a legkönnyebb itt a sütőpapírral vagy nedves kézzel dolgozni).
  4. A galette-et 180 fokon 15-20 perc alatt légkeverésen süssük sütőben, vagy próbáljuk meg Airfyerben, ennél rövidebb idő alatt elkészíteni.

Keress még több Philips Airfryer XXL Smart-ban készült receptet itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek