Súlyosan szennyezett pékséget záratott be a Nébih

Cigarettacsikkek, mocsok, nyomonkövethetetlen élelmiszerek és higiéniai hiányosságok miatt záratott be azonnal hatállyal egy Pest vármegyei pékséget a Nébih.

Egy Pest vármegyei pékségben és cukrászüzemben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az egységben súlyos higiéniai problémákba ütköztek, és többek között mintegy egy tonna nem nyomonkövethető illetve lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert vontak ki a forgalomból.

A pékség működését azonnali hatállyal felfüggesztették.

A problémák a következők voltak:

  • a pékség rendezetlen és takarítatlan volt, és számos, tevékenységükhöz nem kapcsolódó tárgyat is tároltak a helyszínen
  • az üzem több helyiségében nem működött a világítása
  • a helyiségek fala, mennyezete és padozata egyaránt szennyezett volt
  • a dagasztó helyiség hűtött munkapultja kívül-belül erősen szennyezett, a berendezések koszosak, a fagylaltkonyhában található gurulós regálok (melyeket sütemény tárolására használnak) piszkosak és rozsdásak voltak
  • a zöldség-előkészítő előterében található kézmosó csaptelepe kiszakadt, ráadásul abban és az előtér padozatán is cigarettacsikkek voltak
  • a dolgozók nem viseltek megfelelő munkaruházatot
  • nem volt érvényes egészségügyi alkalmassági vizsgálatuk sem 
  • a jogszabály által előírt dokumentációs rendszert nem működtették

A felügyelők az ellenőrzés során 961 kg nem nyomonkövethető és lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert (melyek között több éve lejárt termék is volt) találtak.

Az érintett élelmiszereket azonnali hatállyal kivonták a forgalomból, továbbá azok forgalomba hozatalát és felhasználását megtiltották. Az ellenőrök az egységben előállított, még érvényes lejárati idejű élelmiszereket is visszahívták a forgalomból. 

A pékség működését azonnali hatállyal felfüggesztették.

A vállalkozás adatai itt elérhetőek.

Forrásunk volt: Nébih

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!