Súlyosan szennyezett pékséget záratott be a Nébih

Cigarettacsikkek, mocsok, nyomonkövethetetlen élelmiszerek és higiéniai hiányosságok miatt záratott be azonnal hatállyal egy Pest vármegyei pékséget a Nébih.

Egy Pest vármegyei pékségben és cukrászüzemben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az egységben súlyos higiéniai problémákba ütköztek, és többek között mintegy egy tonna nem nyomonkövethető illetve lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert vontak ki a forgalomból.

A pékség működését azonnali hatállyal felfüggesztették.

A problémák a következők voltak:

  • a pékség rendezetlen és takarítatlan volt, és számos, tevékenységükhöz nem kapcsolódó tárgyat is tároltak a helyszínen
  • az üzem több helyiségében nem működött a világítása
  • a helyiségek fala, mennyezete és padozata egyaránt szennyezett volt
  • a dagasztó helyiség hűtött munkapultja kívül-belül erősen szennyezett, a berendezések koszosak, a fagylaltkonyhában található gurulós regálok (melyeket sütemény tárolására használnak) piszkosak és rozsdásak voltak
  • a zöldség-előkészítő előterében található kézmosó csaptelepe kiszakadt, ráadásul abban és az előtér padozatán is cigarettacsikkek voltak
  • a dolgozók nem viseltek megfelelő munkaruházatot
  • nem volt érvényes egészségügyi alkalmassági vizsgálatuk sem 
  • a jogszabály által előírt dokumentációs rendszert nem működtették

A felügyelők az ellenőrzés során 961 kg nem nyomonkövethető és lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert (melyek között több éve lejárt termék is volt) találtak.

Az érintett élelmiszereket azonnali hatállyal kivonták a forgalomból, továbbá azok forgalomba hozatalát és felhasználását megtiltották. Az ellenőrök az egységben előállított, még érvényes lejárati idejű élelmiszereket is visszahívták a forgalomból. 

A pékség működését azonnali hatállyal felfüggesztették.

A vállalkozás adatai itt elérhetőek.

Forrásunk volt: Nébih

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...