4 étel, amit legtöbbször feleslegesen veszel meg a boltban

Néha bizony felelőtlenül vásárolgat az ember, és olyan dolgokat pakol be a kosarába (főleg éhesen), amikre gyakorlatilag semmi szüksége. 4 élelmiszert mutatunk, amit talán a leggyakrabban dobunk ki.

Egy kutatás szerint a magyarok harmada rendszeresen vásárol olyan terméket, amelyre nincs szüksége. A felmérésből kiderül az is, hogy tízből csaknem heten dobtak ki élelmiszert az utóbbi egy hónapban, tízből egy ember pedig ezt hetente többször is megteszi.

Valószínűleg veletek is előfordult már, hogy csak azért vettetek meg valamit, mert akciós volt, vagy mert azt hittétek, hogy nincs belőle otthon. Pedig volt.

Összeszedtük, mi az a négy alapélelmiszer szerintünk, ami gyakran a kukában landol azért, mert nem mérjük fel vásárlás előtt, hogy mennyi van belőle otthon, katt a képre!

A lista nem teljes, ide lehetne sorolni még a pluszban vásárolt gyümölcsöket, zöldségeket, tejtermékeket, amikről néha megfeledkezünk, hogy a hűtőnkben lapulnak. Tényleg csak egy kis tervezést, és odafigyelést igényel, hogy jóval kevesebb élelmiszer landoljon a kukánkban.

Szerző: Fenes Gábriel


Még több gasztrotipp:

Címlapról ajánljuk