Párduc, oroszlán, gorilla..

Akár a KFT zenekar slágere is ihlethette volna ezt az ínycsiklandó banánkenyeret, amivel a téli vasárnap reggeleket, vagy a délutáni kávézásokat tehetjük különlegesebbé. 

Nagyon szeretem az egyszerű, gyors, bögrés sütemény recepteket. Amikor még kezdő voltam a konyhában, akkor ösztönzően hatott rám az, hogy ezek az expressz desszertek igazán jól sikerültek, általában már elsőre. Nem voltak bonyolultak, nem kellett hozzájuk semmilyen eszköz, csak a bögrém és egy megfelelő méretű tál. Ma már persze nagyobb kihívásokat is szívesen vállalok, de sokszor idő vagy energia hiján, ám mégis valami saját kezüleg készített édességre vágyva, előkerülnek a jól bevált bögrés receptek. Kitti cukkinikenyerevolt az ösztönző, aztán kisebb vacillálás után, a belevalókat illetően, a banán és a fahéj párosa győzött.

Banánkenyér görög joghurtos krémmel

Ez a változat most sima liszt és teljes kiörlésű liszt keverékével készült, de természetesen nem szükséges kétfélét használnunk, a megadott adag származhat csak sima lisztből is. A mennyiségeket külön kiszámoltam, a receptben már azok szerepelnek, hogy nehogy ezen csússzon el a dolog. Az elkészítésében pedig nincs semmi ördöngősség, annyi a dolgunk csupán, hogy összedolgozzuk külön-külön a száraz és a nedves hozzávalókat, majd mehet egybe a kettő, szépen lassan, nagyvonalú mozdulatokkal dolgozva. Érdemes sütés közben folyamatosan odafigyelni, mert lehet, hogy már fél óra alatt megsül a kenyerünk - sütője válogatja ugyebár -, ezért ha látjuk, hogy kellemesen megpirult a teteje, akkor ellenőrizzük a belsejét tűpróbával.

A krémnél fontos, hogy ne legyen túl híg, hogy szépen el tudjuk dolgozni a tetején, természetesen miután a sütemény már kellőképpen lehűlt. A képeken látható, hogy a türelmetlen és éhes várakozók okozta nyomás hatására én ezt sajnos nem vártam meg. Annyit elárulhatok, hogy a fotók elkészülte után pár perccel már egy morzsányi sem maradt belőle..

A banánkenyér receptjét itt mentheted el

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!