Párduc, oroszlán, gorilla..

Akár a KFT zenekar slágere is ihlethette volna ezt az ínycsiklandó banánkenyeret, amivel a téli vasárnap reggeleket, vagy a délutáni kávézásokat tehetjük különlegesebbé. 

Nagyon szeretem az egyszerű, gyors, bögrés sütemény recepteket. Amikor még kezdő voltam a konyhában, akkor ösztönzően hatott rám az, hogy ezek az expressz desszertek igazán jól sikerültek, általában már elsőre. Nem voltak bonyolultak, nem kellett hozzájuk semmilyen eszköz, csak a bögrém és egy megfelelő méretű tál. Ma már persze nagyobb kihívásokat is szívesen vállalok, de sokszor idő vagy energia hiján, ám mégis valami saját kezüleg készített édességre vágyva, előkerülnek a jól bevált bögrés receptek. Kitti cukkinikenyerevolt az ösztönző, aztán kisebb vacillálás után, a belevalókat illetően, a banán és a fahéj párosa győzött.

Banánkenyér görög joghurtos krémmel

Ez a változat most sima liszt és teljes kiörlésű liszt keverékével készült, de természetesen nem szükséges kétfélét használnunk, a megadott adag származhat csak sima lisztből is. A mennyiségeket külön kiszámoltam, a receptben már azok szerepelnek, hogy nehogy ezen csússzon el a dolog. Az elkészítésében pedig nincs semmi ördöngősség, annyi a dolgunk csupán, hogy összedolgozzuk külön-külön a száraz és a nedves hozzávalókat, majd mehet egybe a kettő, szépen lassan, nagyvonalú mozdulatokkal dolgozva. Érdemes sütés közben folyamatosan odafigyelni, mert lehet, hogy már fél óra alatt megsül a kenyerünk - sütője válogatja ugyebár -, ezért ha látjuk, hogy kellemesen megpirult a teteje, akkor ellenőrizzük a belsejét tűpróbával.

A krémnél fontos, hogy ne legyen túl híg, hogy szépen el tudjuk dolgozni a tetején, természetesen miután a sütemény már kellőképpen lehűlt. A képeken látható, hogy a türelmetlen és éhes várakozók okozta nyomás hatására én ezt sajnos nem vártam meg. Annyit elárulhatok, hogy a fotók elkészülte után pár perccel már egy morzsányi sem maradt belőle..

A banánkenyér receptjét itt mentheted el

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk