Párduc, oroszlán, gorilla..

Akár a KFT zenekar slágere is ihlethette volna ezt az ínycsiklandó banánkenyeret, amivel a téli vasárnap reggeleket, vagy a délutáni kávézásokat tehetjük különlegesebbé. 

Nagyon szeretem az egyszerű, gyors, bögrés sütemény recepteket. Amikor még kezdő voltam a konyhában, akkor ösztönzően hatott rám az, hogy ezek az expressz desszertek igazán jól sikerültek, általában már elsőre. Nem voltak bonyolultak, nem kellett hozzájuk semmilyen eszköz, csak a bögrém és egy megfelelő méretű tál. Ma már persze nagyobb kihívásokat is szívesen vállalok, de sokszor idő vagy energia hiján, ám mégis valami saját kezüleg készített édességre vágyva, előkerülnek a jól bevált bögrés receptek. Kitti cukkinikenyerevolt az ösztönző, aztán kisebb vacillálás után, a belevalókat illetően, a banán és a fahéj párosa győzött.

Banánkenyér görög joghurtos krémmel

Ez a változat most sima liszt és teljes kiörlésű liszt keverékével készült, de természetesen nem szükséges kétfélét használnunk, a megadott adag származhat csak sima lisztből is. A mennyiségeket külön kiszámoltam, a receptben már azok szerepelnek, hogy nehogy ezen csússzon el a dolog. Az elkészítésében pedig nincs semmi ördöngősség, annyi a dolgunk csupán, hogy összedolgozzuk külön-külön a száraz és a nedves hozzávalókat, majd mehet egybe a kettő, szépen lassan, nagyvonalú mozdulatokkal dolgozva. Érdemes sütés közben folyamatosan odafigyelni, mert lehet, hogy már fél óra alatt megsül a kenyerünk - sütője válogatja ugyebár -, ezért ha látjuk, hogy kellemesen megpirult a teteje, akkor ellenőrizzük a belsejét tűpróbával.

A krémnél fontos, hogy ne legyen túl híg, hogy szépen el tudjuk dolgozni a tetején, természetesen miután a sütemény már kellőképpen lehűlt. A képeken látható, hogy a türelmetlen és éhes várakozók okozta nyomás hatására én ezt sajnos nem vártam meg. Annyit elárulhatok, hogy a fotók elkészülte után pár perccel már egy morzsányi sem maradt belőle..

A banánkenyér receptjét itt mentheted el

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?