A legprofibb paradicsomhámozó trükk – új Nosalty TikTok-videó a pucér parikért

A paradicsom le nem húzott héja eléggé kellemetlen tud lenni egy gulyásban, lecsóban vagy pörköltben. A forró vizes technikát sokan ismerjük már, de ez a trükk eggyel tovább megy! Következzen új TikTok-videónk, amelynek hála tényleg profi leszel a témában.

A paradicsom héját kizárólag a szendvicsekben vagy a pizzán viseljük el, főtt ételekben kevésbé szeretjük. Ki élvezné kiszedegetni a random felbukkanó héjdarabokat egy jó pörköltből, gulyáslevesből vagy lecsóból? Hámozzuk meg a paradicsomot főzés előtt! Na de hogy? Ne essünk neki csak úgy késsel, ide egy picike okosság is kell majd. Sári újabb villámvideója a legprofibb és legtutibb trükköt mutatja meg, hogy a paradicsom héja egyszer s mindenkorra eltűnjön, nézzétek:

@nosalty.hu

Mit szoktatok paradicsomból főzni?🍅#tiktokhungary #nosalty #cooking #tomato

♬ BORN FOR THIS - Foxxi

A beirdalós, majd forró víz alá dugós paradicsomhámozós technikát sokan ismerjük már, ez a trükk azonban egy fontos lépéssel megtoldja a dolgot, ezzel tökéletesítve a módszert: ez pedig nem más, mint...

...a jeges víz!

Hogy mi a profikat is megszégyenítő pontos menet?

  • a paradicsomokat fordítsuk popsijukkal felfelé (a zöld száras részük legyen alul)
  • metsszük őket keresztbe egy késsel
  • dobjuk őket forró vízbe (kevesebb mint egy percre)
  • és rögtön emeljük át őket jeges vízbe (max. egy percre)
  • a héj úgy lejön, mint az álom!

Mindenképpen próbáljátok ki így is a hámozást, mert csakis ezzel a módszerrel lesz teljesen tökéletes, pucér paradicsomotok!

Ha pedig bevetnétek őket a konyhában:

Kövesd be te is a Nosalty.hu TikTok-csatornáját, nehogy lemaradj az új, vicces, rövid és hasznos gasztrovideóinkról!


További Nosalty TikTok-tartalmak itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...