A legprofibb paradicsomhámozó trükk – új Nosalty TikTok-videó a pucér parikért

A paradicsom le nem húzott héja eléggé kellemetlen tud lenni egy gulyásban, lecsóban vagy pörköltben. A forró vizes technikát sokan ismerjük már, de ez a trükk eggyel tovább megy! Következzen új TikTok-videónk, amelynek hála tényleg profi leszel a témában.

A paradicsom héját kizárólag a szendvicsekben vagy a pizzán viseljük el, főtt ételekben kevésbé szeretjük. Ki élvezné kiszedegetni a random felbukkanó héjdarabokat egy jó pörköltből, gulyáslevesből vagy lecsóból? Hámozzuk meg a paradicsomot főzés előtt! Na de hogy? Ne essünk neki csak úgy késsel, ide egy picike okosság is kell majd. Sári újabb villámvideója a legprofibb és legtutibb trükköt mutatja meg, hogy a paradicsom héja egyszer s mindenkorra eltűnjön, nézzétek:

@nosalty.hu

Mit szoktatok paradicsomból főzni?🍅#tiktokhungary #nosalty #cooking #tomato

♬ BORN FOR THIS - Foxxi

A beirdalós, majd forró víz alá dugós paradicsomhámozós technikát sokan ismerjük már, ez a trükk azonban egy fontos lépéssel megtoldja a dolgot, ezzel tökéletesítve a módszert: ez pedig nem más, mint...

...a jeges víz!

Hogy mi a profikat is megszégyenítő pontos menet?

  • a paradicsomokat fordítsuk popsijukkal felfelé (a zöld száras részük legyen alul)
  • metsszük őket keresztbe egy késsel
  • dobjuk őket forró vízbe (kevesebb mint egy percre)
  • és rögtön emeljük át őket jeges vízbe (max. egy percre)
  • a héj úgy lejön, mint az álom!

Mindenképpen próbáljátok ki így is a hámozást, mert csakis ezzel a módszerrel lesz teljesen tökéletes, pucér paradicsomotok!

Ha pedig bevetnétek őket a konyhában:

Kövesd be te is a Nosalty.hu TikTok-csatornáját, nehogy lemaradj az új, vicces, rövid és hasznos gasztrovideóinkról!


További Nosalty TikTok-tartalmak itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...