A legprofibb paradicsomhámozó trükk – új Nosalty TikTok-videó a pucér parikért

A paradicsom le nem húzott héja eléggé kellemetlen tud lenni egy gulyásban, lecsóban vagy pörköltben. A forró vizes technikát sokan ismerjük már, de ez a trükk eggyel tovább megy! Következzen új TikTok-videónk, amelynek hála tényleg profi leszel a témában.

A paradicsom héját kizárólag a szendvicsekben vagy a pizzán viseljük el, főtt ételekben kevésbé szeretjük. Ki élvezné kiszedegetni a random felbukkanó héjdarabokat egy jó pörköltből, gulyáslevesből vagy lecsóból? Hámozzuk meg a paradicsomot főzés előtt! Na de hogy? Ne essünk neki csak úgy késsel, ide egy picike okosság is kell majd. Sári újabb villámvideója a legprofibb és legtutibb trükköt mutatja meg, hogy a paradicsom héja egyszer s mindenkorra eltűnjön, nézzétek:

@nosalty.hu

Mit szoktatok paradicsomból főzni?🍅#tiktokhungary #nosalty #cooking #tomato

♬ BORN FOR THIS - Foxxi

A beirdalós, majd forró víz alá dugós paradicsomhámozós technikát sokan ismerjük már, ez a trükk azonban egy fontos lépéssel megtoldja a dolgot, ezzel tökéletesítve a módszert: ez pedig nem más, mint...

...a jeges víz!

Hogy mi a profikat is megszégyenítő pontos menet?

  • a paradicsomokat fordítsuk popsijukkal felfelé (a zöld száras részük legyen alul)
  • metsszük őket keresztbe egy késsel
  • dobjuk őket forró vízbe (kevesebb mint egy percre)
  • és rögtön emeljük át őket jeges vízbe (max. egy percre)
  • a héj úgy lejön, mint az álom!

Mindenképpen próbáljátok ki így is a hámozást, mert csakis ezzel a módszerrel lesz teljesen tökéletes, pucér paradicsomotok!

Ha pedig bevetnétek őket a konyhában:

Kövesd be te is a Nosalty.hu TikTok-csatornáját, nehogy lemaradj az új, vicces, rövid és hasznos gasztrovideóinkról!


További Nosalty TikTok-tartalmak itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.