Papp Timi

A szakács legnélkülözhetetlenebb képessége a lelkiismeretesség!

Név: Papp Timea

Életkor: 39

Foglalkozása: vállalkozó

Kedvenc ízvilág: olasz,indiai

Kedvenc szakács: Keith Floyd

Kedvenc saját recept: cavatelli lunghi zöldségekkel tejszínes mártásban, szerecsendiós csirkecsíkokkalKedvenc recept: gnocchi kéksajtos paradicsom mártásban, rozmaringos bárány bordávalSaját specialitás: bárány kofta fűszeres pitával, mentás tzatzikivel

Vérző szívvel tapasztalom, hogy a vendéglátásban többnyire csökkent értékű és ízetlen ételeket kínálnak, s ezt az emberek megelégedéssel fogyasztják. Úgy érzem, hogy ezen a területen hatalmas reformokra van szükség. A túlevés iránti vágyunkat a finomított és feldolgozott ételek fogyasztása gerjeszti. A csökkent értékű ételek függőséget idéznek elő, hiszen ösztönösen többet eszünk belőlük abbéli erőfeszítésünkben, hogy megszerezzük azokat a tápanyagokat, amelyek nincsenek bennük.Hiszem, hogy az egészséges táplálkozáshoz nem különféle étkezési trendekre és újabbnál újabb irányzatokra (pl. paleo, Norbi update, Atkins…stb) van szükség, hanem kiváló minőségű alapanyagokra, az ízek harmóniájára, melyekből csak egy egészséges lelkű művész (szakács) tud ételt komponálni. A szakács legnélkülözhetetlenebb képessége a lelkiismeretesség!Utazásaim során megismerkedtem többféle nemzet kultúrájával s étkezési szokásaival. Ismereteimből ítélve problémának érzem, hogy a hozzánk elért nemzetközi ételeket lebutítják, jellegtelenné teszik, hogy megfeleljenek az itteni ízlésnek. Nem az eredeti fényükben, eredeti fűszerezéssel s elkészítési technikákkal mutatják be őket, így ezen ételek nem tudják teljesíteni küldetésüket.Kezdeti ismereteim a gasztronómiában Édesanyám főztjén alapulnak. Nála az alföldi magyar konyha volt a fő vonal, melyet nagyon harmonikusan és változatosan kombinált a maga csodálatos egyszerűségében.Itthon nagyon ritkán járok étterembe, nem receptek alapján főzök, vannak alapízek és elkészítési módok, ezeket bővítem saját gondolatokkal, ötletekkel.Szeretném megnyerni a versenyt, mert ismertté tenné az arcom s ez segítené a küldetésem beteljesítését.

Címlapról ajánljuk

Csak egy dolog kell, hogy soha többé ne duguljon el...

A mosogató lefolyóján napi szinten rengeteg apró kosz, ételmaradék és egyéb szennyeződés utazik, és bizony nem mindig akarnak véglegesen távozni. A dugulás elhárításához szerencsére csak egy egyszerű dolog kell. Otthon Tippünkben felfedjük, mi is ez pontosan!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.