Kiderült, ez az olcsó gyümölcs enyhítheti a pánikroham tüneteit

Évente több millió embernek okoz problémát a verejtékezéssel, szapora szívveréssel, remegéssel és halálfélelemmel járó pánikroham. Egy pszichológus azonban most azt állítja, hogy egy teljesen hétköznapi gyümölcs képes enyhíteni a roham tüneteit.

Jennifer Anders coloradói pszichológus nemrég Instagram-oldalán tett közzé egy videót, amiben azt mutatta be, hogy miként lehet véget vetni a pánikrohamnak egy citrom segítségével – hívta fel a figyelmet a Dívány oldala.

Kiderült, ez az olcsó gyümölcs enyhítheti a pánikroham tüneteit

Egy szelet citrom segíthet a bajban

Az említett videóban azt tanácsolja a szakember, hogy pánikroham esetén tegyünk a szánkba egy szelet citromot.

Jennifer Anders elmondása szerint a citromos trükk azért működik, mert tudatosságot hoz a fizikai testbe és a jelenbe azzal, hogy a gondolatokat a negatívtól a mostba irányítja át. Tehát a citrom savanyú íze segíthet leválasztani az elmét a negatív gondolatokról. Nincs otthon citrom? Nem baj! A pszichológus elmondása alapján savanyú cukorkákkal is enyhíteni lehet a pánikroham tüneteit.

Nem minden esetben hatásos a megoldás

Jennifer Anders állítását egy másik szakember, Victoria Riordan mentális egészségügyi tanácsadással foglalkozó terapeuta is alátámasztotta, aki szerint bizonyos ételek valóban enyhíteni tudják a tüneteket.

„A szimpatikus idegrendszerünk egy ideghálózat, amely arra aktivál bennünket, hogy gyorsan reagálhassunk egy stresszes helyzetre. Mindazok a szenzoros beavatkozások (íz vagy egy szag), amelyek segítenek kirángatni a küzdelmes helyzetből, hasznosak" – összegezte Victoria Riordan.

De mit mond erről egy magyar szakember?

A cikkben megszólaltatták Hagymássy Zsuzsanna klinikai szakpszichológust és pszichoterapeutát is, aki szintén megerősítette, hogy tényleg léteznek „kizökkentő” technikák, ám ezek csak egy éppen kialakuló rohamnál lehetnek hatásosak.

Továbbá hozzátette, hogy minden esetben fontos a pánikrohamok mögött húzódó problémákat feltárni, és átstrukturálni az ezzel kapcsolatos hibás gondolkodást. A pánikrohamot tehát minden esetben komolyan kell venni, szükség esetén pedig szakemberhez kell fordulni. A citromos trükköt inkább csak akkor vesd be, ha nagyon muszáj.

Forrásunk volt.


Még több érdekesség az egészségről:

Címlapról ajánljuk

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!

Nosalty

További cikkek