Íme a kakukktojások: ezek a palackok komoly problémát jelentenek visszaváltáskor

A palackvisszaváltás kapcsán már sok mindenről írtunk mi is, hiszen a MOHU által üzemeltetett automatáknak vannak nehézségeik. A Pénzcentrum készített interjút egy prémium alkoholgyártóval, ugyanis a palackvisszaváltási rendszer nagyon hátrányosan érinti ezt a piacot.

A Pénzcentrum készített interjút a WhiskeyNet Kft. két alapítójával, akiket prémium alkoholgyártóként sok hátrány ér a palack- és üvegvisszaváltási rendszer kapcsán. Ez ügyben számoltak be nehézségeikről és a rendszer igazságtalanságairól.

A prémium italok piacát hátrányosan érinti a palackvisszaváltási rendszer

Az interjúban Szatmári Kati és Szigeti Zsolt arról beszéltek, hogy az új betétdíjas visszaváltási rendszer komoly problémákat okoz a prémium alkoholt forgalmazó cégek számára. A rendszer célja a vásárlók ösztönzése a palackok, üvegek és fémdobozok visszavitelére a körforgásos gazdaság érdekében.

A probléma abból fakad, hogy a visszaváltási szabályozás elsősorban az alacsonyabb árfekvésű, nagyobb mennyiségben fogyasztott alkoholokra optimalizált, nem pedig a különleges, prémium kategóriájú italokra, amelyek gyakran kis tételekben, limitált kiadásban érkeznek.

Az új rendszer nem veszi figyelembe ezeket az eltéréseket, ami logisztikai és költségnövekedést eredményez a prémium italokat forgalmazó cégek számára, hiszen számukra is érvényes a visszaváltás kötelezettsége.

Ezen túlmenően az új rendszer miatt a prémium italok forgalmazói kénytelenek több adminisztratív feladatot is ellátni, és számukra a betétdíj kezelése is bonyolultabb. Ennek következményeként az ügyfeleik számára az italok végső ára is tovább nőhet. A rendszer bevezetése tehát főként azért kedvezőtlen számukra, mert nem veszi figyelembe a prémium piac egyedi igényeit és korlátozott méretét, ezáltal rugalmatlan terheket ró rájuk.

Forrásunk volt.


Friss híreinkből:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Nosalty

További cikkek

Top Receptek