Így jár az, aki szombaton váltja vissza a palackokat

Sok érdekes információ kiderült a Világgazdaság cikkéből, mely a palackvisszaváltási trendeket elemezte, többek között az is, hogy miért nem előnyös szombaton megindulni a palackokkal valamely visszaváltó pontra.

Kiderült, melyek a legalkalmasabb napok, ha szeretnénk minél kevesebb sorban állással visszaváltani palackjainkat, és az is, hogy milyen kellemetlenséggel jár, ha szombaton tennénk meg ezt.

Palackvisszaváltás
Így jár az, aki szombaton váltja vissza a palackokat

A MOHU által működtetett palackvisszaváltási rendszer most már több, mint egy éve velünk van, legalábbis tesztjelleggel 2024. január 1-jén indult el a betétdíjas palackok, üvegek és fémdobozok visszaváltása. A Világgazdaság a visszaváltási trendek kapcsán érdekes és kevésbé izgalmas információkat is megosztott.

Például azt, hogy a szombati nap a legforgalmasabb visszaváltási nap, így ekkor vagy többször annyit kell sorban állnunk, vagy a gyűjtő telítettsége miatt bosszankodhatunk.

A kedd és a szerda a legideálisabb nap

Akkor járunk a legjobban, ha kedden vagy szerdán indulunk meg visszaváltási szándékkal az adott automatához, bár ezeken a napokon is több mint 4 millió palackot váltunk vissza országszerte.

Érdekes lehet még, hogy a bolti utalvány a legnépszerűbb visszatérítési forma a vásárlók körében.

Akik pedig nemes célra fordították a palackok visszaváltásáért járó összeget, azok összesen 118 millió forintot gyűjtöttek össze gyermekkórházak részére. Ezenkívül érdekesség, hogy Budapest után Debrecenben, Szegeden és Miskolcon váltottak vissza legtöbben betétdíjas palackot. A budapesti kerületek közül pedig a 11. kerületben váltották vissza a legtöbb palackot, üveget és dobozt.

Forrásunk volt.


Még több friss hír itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...