Termékvisszahívás: szalmonellás liszt került a vásárlók otthonába

Szlovéniából Magyarországra érkezett lisztben mutattak ki szalmonellát, az érintett áruházlánc ki is vonta a forgalomból a terméket.

A Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH) felvette a kapcsolatot az érintett áruházlánccal a magyar vásárlók érdekeit szem előtt tartva. A szalmonellás liszt Szlovéniából érkezett hozzánk.

Liszt
Termékvisszahívás: szalmonellás liszt került a vásárlók otthonába

A kifogásolt terméket kivonta az áruházlánc a forgalomból, a hatóság pedig továbbra is figyelemmel kíséri a megtett intézkedéseket.

Az érintett termék a Happy Harvest márkájú hajdinaliszt, amelyből hazánkba is érkezett az Aldi Magyaország Élelmiszer Bt. részére.

Az illetékes szlovén hatóság figyelmeztette az élelmiszer- és takarmánybiztonsági rendszeren (RASFF) keresztül a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóságot, hogy ellenőrzés során szalmonella jelenlétét mutatták ki a lisztben.

Az érintett termék adatai:

  • „A termék megnevezése: Hajdinaliszt
  • Márka: Happy Harvest
  • Tételszám: 241121759
  • Minőség megőrzési idő:  2025.11.20. 
  • Gyártó: Mlinotest d.d. (Szlovénia)
  • Magyar forgalmazó: Aldi Magyarország Élelmiszer Bt."

A vállalkozás megtette a szükséges lépéseket a termék kivonásával, és a fogyasztóktól való visszahívás kapcsán. Amennyiben te is ilyet vettél, de még nem használtad fel, továbbra se tedd!

Forrásunk volt.


Még több friss hír itt:

Legújabb receptek

Vegán melegszendvics

Laktató, fűszeres krémmel, buja sajtszósszal és egyszerre ropogós-szaftos kenyérszeletekkel támad az alábbi szendvics, ami minden falatjában vegán. Kompromisszumot természetesen nem ...

Szaftos vegán mac&cheese

Bizony, sajt nélkül is lehet sajtos makarónit készíteni: ez a vegán recept ráadásul nem az élelmiszerboltok feldolgozott sajthelyettesítő termékeit használja, hanem egészséges ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...