Otthoni nyalókagyártás gyerekkel

Akinek van gyereke, tudja, hogy a nyár eljövetele rengeteg új feladatot ró a szülőre, hiszen ovi hiányában újabbnál újabb programokat kell kitalálni. Itt egy édes ötlet!

Az ember persze igyekszik programokat kitalálni, táborokat szervezni, de ezt nem mindig engedik az anyagi lehetőségek sem, és van, amikor a gyerek túl kicsi az ilyenekhez. A másik variáció az, hogy szabadságot veszünk ki, és állandó programokat szervezünk. Jönnek a nagy séták, kirándulások, kis vidámpark, nagy állatkert, játszótér, sőt, a szerencsésebbek az otthoni kertben is tudnak homokozni. Nem utolsósorban pedig jönnek az otthoni készítsd magad ötletek, só-liszt gyurma, gyertyaöntés vagy akár a sütés-főzés.

Én igazán igyekszem a gyerekemet egészségesen etetni, de vannak olyan korszakok, amikor semmi más nem megy, csak a rántott hús sült krumplival. Akkor annyiban hagyom, és nem esem kétségbe. Valahogy így vagyok ezzel a "csináld magad" projekttel is. Annyira jópofa, hogy egyszer-egyszer belefér ez a töménytelen cukor is, ami egyébként nálunk nemcsak hogy tiltott, de nincs is soha a háztartásunkban.

A 2 és fél éves kisfiam persze mindenféle biztonsági lépést megtéve örömmel zúzza porrá a savanyúcukorkát. Hangos is, hasznos is, és levezeti az energiáit. Aztán persze jön a legjobb rész, hozzányúlni a ragacsos cukorkatörmelékhez, és a tepsibe, idézem, „óriási meg iciri-piciri” kupacokat halmozni. Az már csak a mami ötlete, hogy néhány szebb cukorkát egészben hagytunk, és azt tettük a halmok közepére.

A sütőt együtt kapcsoltunk be, de persze egyedül tettem be a tepsit, és néhány perc elteltével egyedül is vettem ki. De közben izgatottan guggoltunk a sütő ajtaja előtt, és néztük, ahogy fokozatosan összeolvadnak a kis halmok. A nagyobbak már egyedül is beletehetik a pálcát a még folyós cukormasszába, de az enyémnek még nem engedtem.

Az unaloműző nyalóka receptjéért kattints ide!

Viszont 10 perc várakozás és 2 torony felépítése és lerombolása után ő vehette ki a tepsiből a kész nyalókát. Földöntúli örömmel vette a szájába, majd köpte is ki azonnal. Neki, aki még sosem evett cukorkát és nincs hozzászokva, túl édes. Az apjának viszont...

A dekorációt köszönjük a Butlers-nek!

Hozzászólások

Artemisz

"Akinek van gyereke, tudja, hogy a nyár eljövetele rengeteg új feladatot ró a szül?re, hiszen ovi hiányában újabbnál újabb programokat kell kitalálni." Álljon már meg a menet! Miért kellene a két és félhónapos nyári szünid? minden napjára újabb és újabb programokat kitalálni? Egyrészt anyagi okokból, másrészt a dolgozó szül?nek hol van ehhez elegend? szabadideje? Egy szünid? nem telhet "csak" önfeledt játékkal? Hol van el?írva, hogy a gyereke(ke)t mindennap strandra, állatkertbe, vidám parkba, stb., táborból táborba, külföldi utakra kell hordani? Nem azt mondom, hogy ne legyenek programok (s?t), de azért ne essünk már át a ló másik oldalára!

witch

Na, ebbol latszik, hogy en milyen oreg vagyok. Nekem az volt a legnagyobb elmeny amikor iskolas voltam, hogy ujsagot gyujtottem a baratnommel es abbol vettunk fagyit. Jo, hat a nyari taborozas is volt olyan szuper!

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.