Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Otthoni nyalókagyártás gyerekkel

Akinek van gyereke, tudja, hogy a nyár eljövetele rengeteg új feladatot ró a szülőre, hiszen ovi hiányában újabbnál újabb programokat kell kitalálni. Itt egy édes ötlet!

Az ember persze igyekszik programokat kitalálni, táborokat szervezni, de ezt nem mindig engedik az anyagi lehetőségek sem, és van, amikor a gyerek túl kicsi az ilyenekhez. A másik variáció az, hogy szabadságot veszünk ki, és állandó programokat szervezünk. Jönnek a nagy séták, kirándulások, kis vidámpark, nagy állatkert, játszótér, sőt, a szerencsésebbek az otthoni kertben is tudnak homokozni. Nem utolsósorban pedig jönnek az otthoni készítsd magad ötletek, só-liszt gyurma, gyertyaöntés vagy akár a sütés-főzés.

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Én igazán igyekszem a gyerekemet egészségesen etetni, de vannak olyan korszakok, amikor semmi más nem megy, csak a rántott hús sült krumplival. Akkor annyiban hagyom, és nem esem kétségbe. Valahogy így vagyok ezzel a „csináld magad” projekttel is. Annyira jópofa, hogy egyszer-egyszer belefér ez a töménytelen cukor is, ami egyébként nálunk nemcsak hogy tiltott, de nincs is soha a háztartásunkban.

A 2 és fél éves kisfiam persze mindenféle biztonsági lépést megtéve örömmel zúzza porrá a savanyúcukorkát. Hangos is, hasznos is, és levezeti az energiáit. Aztán persze jön a legjobb rész, hozzányúlni a ragacsos cukorkatörmelékhez, és a tepsibe, idézem, „óriási meg iciri-piciri” kupacokat halmozni. Az már csak a mami ötlete, hogy néhány szebb cukorkát egészben hagytunk, és azt tettük a halmok közepére.

A sütőt együtt kapcsoltunk be, de persze egyedül tettem be a tepsit, és néhány perc elteltével egyedül is vettem ki. De közben izgatottan guggoltunk a sütő ajtaja előtt, és néztük, ahogy fokozatosan összeolvadnak a kis halmok. A nagyobbak már egyedül is beletehetik a pálcát a még folyós cukormasszába, de az enyémnek még nem engedtem.

Viszont 10 perc várakozás és 2 torony felépítése és lerombolása után ő vehette ki a tepsiből a kész nyalókát. Földöntúli örömmel vette a szájába, majd köpte is ki azonnal. Neki, aki még sosem evett cukorkát és nincs hozzászokva, túl édes. Az apjának viszont...

Születésnapi zsúrokra sem utolsó, és mondok egy titkot: a teljesen piros, kisebb nyalóka cukormentes cukorkából készült. Nyilván nem a legtermészetesebb édesség, de legalább nem egy tömény szénhidrátbomba. Nyári nyalóka készítés kipipálva!

A dekorációt köszönjük a Butlers-nek!

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Artemisz
Artemisz Tue, 2014-07-01 14:18

"Akinek van gyereke, tudja, hogy a nyár eljövetele rengeteg új feladatot ró a szülőre, hiszen ovi hiányában újabbnál újabb programokat kell kitalálni."

Álljon már meg a menet! Miért kellene a két és félhónapos nyári szünidő minden napjára újabb és újabb programokat kitalálni? Egyrészt anyagi okokból, másrészt a dolgozó szülőnek hol van ehhez elegendő szabadideje? Egy szünidő nem telhet "csak" önfeledt játékkal? Hol van előírva, hogy a gyereke(ke)t mindennap strandra, állatkertbe, vidám parkba, stb., táborból táborba, külföldi utakra kell hordani?
Nem azt mondom, hogy ne legyenek programok (sőt), de azért ne essünk már át a ló másik oldalára!

witch
witch / witch Tue, 2014-07-01 15:46

Na, ebbol latszik, hogy en milyen oreg vagyok. Nekem az volt a legnagyobb elmeny amikor iskolas voltam, hogy ujsagot gyujtottem a baratnommel es abbol vettunk fagyit. Jo, hat a nyari taborozas is volt olyan szuper!