Elindult az asztalfoglalás az Országos Étterem Hétre

Az évente megrendezett esemény során országszerte több mint 150 étterem várja fix árú menüsorral a vendégeket október 5. és 15. között.

A 2023-as őszi Étterem Hét kínálatában a rekordszámú, vagyis több mint 150 résztvevő között találunk indiai, japán, libanoni, grúz, török, mexikói, francia, olasz és spanyol éttermet is.

Elindult az asztalfoglalás az Országos Étterem Hétre

Már lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hétre

Az eseményen résztvevő éttermek három árkategóriában, három- vagy négyfogásos menüket kínálnak a vendégeknek.

Idén a top kategóriában 5900, a prémium kategóriában 7900, míg az exkluzív kategóriában 9900 forinttól kóstolhatjuk a menüsorokat, szervízdíjjal együtt.

A programban több olyan étterem is szerepel, amely neves gasztronómiai listák szerint ott van a száz legjobb magyarországi étterem között, vagy Michelin-ajánlással rendelkezik.

Különleges alapanyagokkal dolgoznak a séfek

Az ételek megalkotásakor a séfek olyan alapanyagokhoz nyúlnak, mint a homár, a polip, a szarvasgomba, a prémium kecskesajt, a nyúl, az őz, a szarvas, a vaddisznó, a bivaly vagy a muflon. A kínálatban továbbá megtalálható majd többek között a pho leves, a ramen leves, a báránygerinc, a spanyol véres hurka, a Szent Jakab kagyló, valamint a rákraguval töltött tintahal, az ördöghal, a burgundi csiga vagy a grillezett fürj is.

És nem utolsósorban az eseményre komponált, előnyös árú menüsorok fogásai között glutén-, laktóz- és cukormentes ínyencségek is helyet kaptak, de a vegetáriánus vagy vegán vendégek sem maradnak majd éhesen.

A vendéglőkbe a www.etteremhet.hu oldalon lehet előzetesen bejelentkezni.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek