5 módszer, amivel hatásosan kezelheted az orrszárazságot

Az őszi nátha egyik legkellemetlenebb velejárója az orrszárazság. Néhány egyszerű trükkel szerencsére könnyen kezelhetjük ezt a bosszantó tünetet.

Sokak szerint a megfázás legrosszabb tünete az orrdugulás. Aki viszont tapasztalt már orrszárazságot valószínűleg eltérő véleményen van. A száraz orr minden lélegzetvételnél feszítő-fájó érzéssel jár, ami nagyon kellemetlen lehet, főleg ha napokig vagy hetekig eltart. Az orrszárazság általában akkor jelentkezik, amikor valami miatt (megfázás, allergia, túl hideg vagy száraz levegő) az orrnyálkahártya nem megfelelően működik és nem termelődik elég orrváladék. Szerencsére vannak jól bevált (házi) praktikák, amelyek segítségével gyorsan és hatékonyan tudjuk kezelni ezt, a fájdalommal és viszketéssel járó, kellemetlen tünetet. 

Forrásunk volt. 


Még több életmód itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?