Oroszhonban nyit éttermet Depardieu

Három oroszországi étterem nyitását tervezi Gerard Depardieu francia színész, aki nemrégiben csípős kritikával illette a magyar gasztronómiát.

Új hazájában, Oroszországban nyitna három éttermet a francia sztárszínész, Gerard Depardieu. A brit vezető napilap, a The Telegraph szerint a Gerard névre hallgató első vendéglátóegység Moszkvában nyitná meg kapuit, ennek testvérei pedig Szentpéterváron, és a nemrégiben orosz állampolgárrá váló művész állandó lakhelyén, Szaranszkban bukkannának fel. A vendéglők egyszerű orosz és francia fogásokat kínálnának – úgy, ahogy az alapító szereti őket.

Depardieu nem először merészkedik a gasztronómia birodalmába, hiszen szülőhazájában és Belgiumban is több vállalkozással rendelkezik. A Franciaországot a túl magas adók miatt elhagyó színésznek nemrégiben a magyar konyhával kapcsolatban is volt egy-két keresetlen szava. Májusi ittléte során a Blikknek úgy nyilatkozott:

"A magyar konyha nagyon egyszerű. Nem igazán találok jó éttermet, még a Nobu se elég jó. De emlékszem, hogy amikor Szilvásváradon voltunk, a vidéki szakács sokkal jobb volt, mint a városi. A városiak próbálkoznak, de valahogy nem elég jók. Volt egy lehetőségem, hogy nyissak egy éttermet, de túl sok lett volna vele a munka."

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Ehető ajándékok karácsonyra

Gongolkodjatok idén ehető ajándékban karácsonyra! Legyen szó bármilyen édes házi apróságról a gumicukortól a lekvárig, biztos, hogy örülni fognak az ajándékozottak!

Nosalty

További cikkek