A Lidl Magyarország meghosszabbítja együttműködését, és további 60 millió forinttal támogatja a Heim Pál Gyermekkórházat.
A vállalat újabb élelmiszeradománya hozzájárul a kórházban fekvő beteg gyermekek egészséges étkeztetéséhez, egyúttal közvetve tovább erősíti az együttműködést a hazai termelőkkel és élelmiszeripari vállalkozásokkal, hiszen az élelmiszerek túlnyomó többsége magyar beszállítóktól származik.
A Lidl Magyarország társadalmi felelősségvállalási programjának keretében egy évvel ezelőtt írt alá hosszútávú együttműködési megállapodást a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvánnyal, azzal a nem titkolt céllal, hogy elősegítse a kórházban fekvő beteg gyermekek egészséges étkeztetésének fejlesztését. Az elmúlt egy év során a vállalat havi 5 millió forint, vagyis összesen 60 millió forint értékben nyújtott támogatást minden élelmiszercsoportra kiterjedően. A támogatásnak köszönhetően többek között több, mint 7 tonna friss zöldség és gyümölcs, közel 5 és fél tonna friss, kiváló minőségű hús, 3 tonna felvágott, 2 tonna sajt, közel 12 ezer liter tej és több mint 2600 db joghurt került a gyermekek tányérjára, míg a kisebbeknek 14.300 db bébiétel is jutott.
„Nagyon örülünk, hogy a Lidl Magyarország újabb egy évre vállalja ezt a hatalmas támogatást. Az elmúlt időszakban észrevehetően javult az élelmezés színvonala a kiváló minőségű áruk szállításával és így az elkövetkező egy évben sem kell a betegélelmezés alapanyagainak hiánya, illetve rosszabb minősége miatt gyengébb tápértékű ételeket adni a gyerekeknek. A betegellátásban és ezen belül a beteg gyerekek gyógyításában az élelmezés fontos tényező. Köszönjük a Lidl Magyarország vezetőinek, dolgozóinak, hogy ilyen módon hozzájárulnak a gyerekek gyógyulásához.” – mondta Smrz Ervin, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány kuratóriumi elnöke.
A vállalat az együttműködés sikereit látva döntött úgy, hogy további egy évre meghosszabbítja a támogatási szerződést, mellyel kapcsolatban Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője elmondta: „Az alapítványnak nyújtott támogatásunk két aspektusból is fontos vállalatunk számára. Egyrészt évente átlagosan több mint 35 ezer beteg gyermek egészséges étkeztetéséhez, gyorsabb felépüléséhez járulunk hozzá, másrészt tovább erősítjük azon törekvésünket, hogy a hazai gazdaságokkal stabil és hosszú távú együttműködést alakítsunk ki, hiszen adományunk túlnyomó többsége magyar beszállítóktól származik.”
A szállítmányok a jövőben is az intézmény igényeihez igazodnak, összetételüket minden hónapban a kórház élelmezési osztálya állítja össze, az áruházlánc pedig a termékek biztosításán túl a kiszállításról is gondoskodik.
Az áruházlánc felelős vállalatként évek óta nagy hangsúlyt fektet az egészséges táplálkozás és az egészségtudatos életmód népszerűsítésére és a hátrányos helyzetű gyermekek és családtagjaik támogatására. A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványnak nyújtott támogatásán túl az idei évben eddig 116 millió forint értékű adománnyal járult hozzá több száz rászoruló magyar család megsegítéséhez a partner alapítványok segélyprogramjain keresztül.
Ez a tortácska csak akkor lesz gluténmentes, ha olyan zabpelyhet (vagy zabpehelylisztet) használunk, melynek csomagolásán fel van tüntetve, hogy "gluténmentes".
Probléma akadt a Penny saját márkás sörének visszaváltásával, ugyanis az Adelskronen sörös dobozokat nem fogadták be az automaták. Úgy látszik, a kialakult helyzetet végül sikerült orvosolni.
Nagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
A kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
A mikulásvirág szép, ünnepi atmoszférát varázsol, de nem biztos, hogy hosszú távon át kitartó, boldog szobanövény lesz belőle. Ha tartós, lakásbarát és viszonylag könnyen gondozható növényt szeretnél, érdemes egy másik fajtát választani.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...