Akár 50 százalékkal is drágulhat ez a közkedvelt alapanyag

Eddig sem számított olcsónak, de most jelentősen megugorhat az ára.

Már hazánkban is egyre többen használják az étolajnál jóval egészségesebb olívaolajat. Ám, sajnos most arról érkeztek hírek, hogy az elmúlt évek nagy hőhullámai és aszályai miatt jelentősen visszaesett az olajbogyótermés, ez pedig biztosan befolyásolni fogja a termék eladási árát – írja a Házipatika oldala.

Jelentős drágulás elé néz az olívaolaj

A legnagyobb olívaolajexportot lebonyolító országok (Spanyolország, Görögország és Olaszország) már jelezték, hogy a korábbi évekhez képest nagy mértékben romlott náluk az olajbogyótermés. A megváltozott időjárási viszonyok továbbá az olívabogyó – és így a belőle sajtolt olaj – minőségét is negatívan befolyásolták. 

Az előrejelzések szerint a 2022-23-as szezonban 37 százalékkal esik majd vissza a termelés. Emiatt akár 50 százalékos áremelkedés is bekövetkezhet.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek