2 olcsó konyhai alapanyag, amitől felélednek a palántáid

Segítsük palántáink növekedését házilag előeállított, környezetkímélő, természetes és olcsó (!) műtrágyával – valójában két alapanyag vizes keverékéről van szó, melyek egyenest a konyhaszekrényből érkeznek.

A Sokszínűvidék tippje segítségével most mi is megmutatjuk, hogyan készíthettek otthon, házilag természetes szerves műtrágyát két olcsó konyhai alapanyagból, ezzel segítve a kerti növények, palánták illetve azok leveleinek, virágzatának növekedését, terebélyesedését vagy akár a gyümölcshozam fellendülését.

Elő a szárított élesztővel és a szódabikarbónával, készítsünk házi műtrágyát!

Elő a szárított élesztővel és a szódabikarbónával!

Erre lesz szükség a házi műtrágyához

  • fél liter hideg víz
  • 1 ek szárított élesztő
  • 1 ek szódabikarbóna
  • 10 liter víz a hígításhoz

Elkészítés

Készítsünk kovászt: a hideg vizhez adjuk hozzá a szódabikarbónát és az élesztőt, keverjük el az egyveleget, hogy felszabaduljanak a hasznos tápanyagok.

A szódabikarbóna a gyökerek megbetegedése és a gombás fertőzések ellen hatékony, továbbá fokozza a zöldségek ízét. Az élesztő abban segít, hogy növelje a talaj nitrogén- és foszfortartalmát, így több és szebb virágra és termésre számíthatunk.

Ez a kombó a palánták talajához adva azok ellenállóképességét segíti, főleg, ha szárazsággal vagy túlzottan alacsony hőmérséklettel kell megküzdeniük.

A házi műtrágya felhasználása

Mielőtt használnánk, az élesztő és a szódabikarbóna vizes keverékét 10 liter vízben hígítsuk fel, és havonta 2-szer vagy 3-szor öntsük a paradicsomra, a paprikára és/vagy az uborkára.

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...