2 olcsó konyhai alapanyag, amitől felélednek a palántáid

Segítsük palántáink növekedését házilag előeállított, környezetkímélő, természetes és olcsó (!) műtrágyával – valójában két alapanyag vizes keverékéről van szó, melyek egyenest a konyhaszekrényből érkeznek.

A Sokszínűvidék tippje segítségével most mi is megmutatjuk, hogyan készíthettek otthon, házilag természetes szerves műtrágyát két olcsó konyhai alapanyagból, ezzel segítve a kerti növények, palánták illetve azok leveleinek, virágzatának növekedését, terebélyesedését vagy akár a gyümölcshozam fellendülését.

Elő a szárított élesztővel és a szódabikarbónával, készítsünk házi műtrágyát!

Elő a szárított élesztővel és a szódabikarbónával!

Erre lesz szükség a házi műtrágyához

  • fél liter hideg víz
  • 1 ek szárított élesztő
  • 1 ek szódabikarbóna
  • 10 liter víz a hígításhoz

Elkészítés

Készítsünk kovászt: a hideg vizhez adjuk hozzá a szódabikarbónát és az élesztőt, keverjük el az egyveleget, hogy felszabaduljanak a hasznos tápanyagok.

A szódabikarbóna a gyökerek megbetegedése és a gombás fertőzések ellen hatékony, továbbá fokozza a zöldségek ízét. Az élesztő abban segít, hogy növelje a talaj nitrogén- és foszfortartalmát, így több és szebb virágra és termésre számíthatunk.

Ez a kombó a palánták talajához adva azok ellenállóképességét segíti, főleg, ha szárazsággal vagy túlzottan alacsony hőmérséklettel kell megküzdeniük.

A házi műtrágya felhasználása

Mielőtt használnánk, az élesztő és a szódabikarbóna vizes keverékét 10 liter vízben hígítsuk fel, és havonta 2-szer vagy 3-szor öntsük a paradicsomra, a paprikára és/vagy az uborkára.

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...