Nyersen is rakott

Rakott krumpli nyers burgonyából? Na ne már! De igen!

Már több receptet sikerült egy jó ismerősömtől elsajátítanom, és itt megosztanom veletek, eddig mindegyiket szerettem, és itt is nagy sikere volt. De talán a mostani ötlete – és próbálkozásom - jött be igazán, olyannyira, hogy mostantól mindig így, és ami a legfontosabb, mindig én készítem. Ugyanis a rakott krumpli nálunk a férjem reszortja. Sőt, a rakott ételek általában. Amikor a rakott savanyú káposztát készítettem, és cikket is írtam róla, már akkor is panaszkodtam a rakott ételekre, mert hosszadalmas és sok előkészülést igényel az elkészítésük. Na de most!

Megtaláltam, vagyis tulajdonképpen felkínálták nekem a számomra is tökéletes rakott krumpli receptjét. A krumplit nem kell megfőzni, hanem nyersen a mandolinnal, vagyis gyaluval pillanatok alatt vékonyra kell csak szeletelni. Ráadásul ezzel az eszközzel tényleg gyorsan megy a szeletelés, az egyik kedvenc eszközöm a konyhában. Mellékszál: az enyém kerámiagyalu, és állítható a vastagsága, imádom. Épp most olvastam valahol egy cikket, ami arról szólt, hogy hogyan lehet úgy felturbózni egy átlagos otthoni konyhát, hogy profi szakácshoz is méltó legyen, és abban előkelő helyen szerepelt egy mandolin szeletelő. Szóval a nyers krumpli több szempontból is ideális. Azt látom, hogy mivel vékonyabbra szeleteljük a krumplit, és több is lesz belőle, kevesebbet használunk az egész ételhez. Ez nemcsak azért jó, mert kevesebbet kell hámozni (hát, a lustaság néha nagy úr), hanem mert egészségesebb is, hiszen jóval kevesebb szénhidrátot fogyasztunk. Az mondjuk igaz, hogy a nyers hozzávaló miatt jóval több tejfölt használunk, hogy legyen miben megfőnie a krumplinak, de például ha a férjem elkészítési módját nézzük, akkor nála a két nagy doboz tejföl főtt krumpli mellé is elfogyott néha.

Olvastad már?

A rómaiak tála

A Rakott krumpli nyers krumpliból receptjéért kattints a fotóra!

Olvastad már?

A kínai büfék sztárjai

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az étel, amit ki nem állhat a horoszkópod

Édes meggymártás hússal, kemény daragaluska, furcsa répafőzelék, csufi kelkáposzta, kesernyés máj? Mindenkinek van legalább egy utált étele... Ajánljuk, hogy győzd le a mumust, és készítsd el a nemszeretem-ételt felnőtt fejjel, egy tényleg jó recept alapján!