Nyerő almás pite Adritól

Készítsetek tökéletes almás pitét - így szólt A Konyhafőnök mai adásában a második feladat felhívása, és Adri megsütötte élete legszebb sütijét.

Almás pite vaníliasodóval és almakompóttal

Hozzávalók

A tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg darált mandula
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek porcukor
  • 20 dkg vaj
  • fahéj és szegfűszeg ízlés szerint

A töltelékhez

  • 7 db nagy alma (6+1)
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 citrom leve és héja
  • 2-3 ek barnacukor

A sodóhoz

  • 2 dl tej
  • 2 ek barna cukor
  • 1 vanília rúd
  • fél citrom héja és leve
  • 2 tojás sárgája
  • 0,5 dl habtejszín

A kompóthoz

  • 1 nagy alma kockázva
  • fél tk fahéj
  • fél tk szegfűszeg
  • fél citrom leve és héja

Elkészítés

A pitéhez

  • A lisztet összekeverjük a darált mandulával, porcukorral, ráreszeljük hidegen a vajat, 2 tojássárgáját adunk hozzá. Fűszerezzük egy kis fahéjjal, pici szegfűszeggel. Ezt összegyúrjuk, és állni hagyjuk.

A töltelékhez

  • Ahat darab nagy almát lereszeljük, citromlével, citromhéjjal ízesítjük, barnacukrot, fahéjat adunk hozzá.

A tészta összeállítása

  • A tésztát kinyújtjuk, a felét formába tesszük, a tölteléket ráhelyezzük, majd a tészta másik felét a tetejére tesszük. A hetedik alma vékonyra szelt karikáival díszítjük, barnacukorral, darált mandulával meghintjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig sütjük.

A sodóhoz

  • A tejet felmelegítjük, belereszeljük a citromhéjat, barna cukrot szórunk hozzá. A vanília rudat belerakjuk, citrommal ízesítjük, kevergetjük, majd amikor kezd, besűrűsítjük, akkor a tojássárgájával keverjük. Habtejszínnel sűrítjük.

A kompóthoz

  • Az almákat forró vízbe tesszük puhulni,citromlével és héjjal, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük. A végén leszűrjük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...