Nyerő almás pite Adritól

Készítsetek tökéletes almás pitét - így szólt A Konyhafőnök mai adásában a második feladat felhívása, és Adri megsütötte élete legszebb sütijét.

Almás pite vaníliasodóval és almakompóttal

Hozzávalók

A tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg darált mandula
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek porcukor
  • 20 dkg vaj
  • fahéj és szegfűszeg ízlés szerint

A töltelékhez

  • 7 db nagy alma (6+1)
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 citrom leve és héja
  • 2-3 ek barnacukor

A sodóhoz

  • 2 dl tej
  • 2 ek barna cukor
  • 1 vanília rúd
  • fél citrom héja és leve
  • 2 tojás sárgája
  • 0,5 dl habtejszín

A kompóthoz

  • 1 nagy alma kockázva
  • fél tk fahéj
  • fél tk szegfűszeg
  • fél citrom leve és héja

Elkészítés

A pitéhez

  • A lisztet összekeverjük a darált mandulával, porcukorral, ráreszeljük hidegen a vajat, 2 tojássárgáját adunk hozzá. Fűszerezzük egy kis fahéjjal, pici szegfűszeggel. Ezt összegyúrjuk, és állni hagyjuk.

A töltelékhez

  • Ahat darab nagy almát lereszeljük, citromlével, citromhéjjal ízesítjük, barnacukrot, fahéjat adunk hozzá.

A tészta összeállítása

  • A tésztát kinyújtjuk, a felét formába tesszük, a tölteléket ráhelyezzük, majd a tészta másik felét a tetejére tesszük. A hetedik alma vékonyra szelt karikáival díszítjük, barnacukorral, darált mandulával meghintjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig sütjük.

A sodóhoz

  • A tejet felmelegítjük, belereszeljük a citromhéjat, barna cukrot szórunk hozzá. A vanília rudat belerakjuk, citrommal ízesítjük, kevergetjük, majd amikor kezd, besűrűsítjük, akkor a tojássárgájával keverjük. Habtejszínnel sűrítjük.

A kompóthoz

  • Az almákat forró vízbe tesszük puhulni,citromlével és héjjal, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük. A végén leszűrjük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek