Nyerj belépőt a Gourmet Fesztre!

A hazai gasztronómia szerelmese vagy? Ott a helyed az OTP Klub Gourmet Fesztiválon, amelyre most 3 darab, páros napijegyet sorsolunk ki! (x)

Játssz és nyerj!

Szeretnél páros napi belépőt nyerni az OTP Klub Gourmet Fesztiválra? Ha helyesen válaszolsz az alábbi kérdésünkre, te lehetsz a 3 szerencsés egyike, aki párjával ingyen vehet részt a rendezvényen!

A játék kérdése:

A tavalyi Gourmet Fesztivál színpadi produkciói közül melyik borzolta fel legjobban a kedélyeket?

  • A: a fűszerspecialista francia séf, Jean-Marc Notelet bemutatója
  • B: a művészi ételkreációk világában utazó Costes-séf, Miguel Vieira show-ja
  • C: Bíró Lajos és Segal Viktor pacalpárbaja

A megfejtéshez itt találsz segítséget >>

A játék 2013. május 23-tól 2013. május 28. éjfélig tart, a sorsolás 2013. május 29-én lesz. Küldd el a helyes választ a jatek@nosalty.hu-ra, és ha Fortuna neked kedvez, nyerhetsz! A megfejtés beküldésével minden játékos elfogadja a játékszabályzatot és a NoSalty.hu látogatói feltételeit.

Legyél ott az OTP Klub Gourmet Fesztiválon!

A magyar gasztronómia szerelmesei számára kihagyhatatlan esemény az OTP Klub Gourmet Fesztivál, ahol ebben az évben már szinte a teljes hazai élmezőny bemutatkozik, a vidéki Magyarország gyöngyszemeitől a budapesti sztárséfekig.

Az idei OTP Klub Gourmet Fesztiválon a hazai top 50 étteremből szinte mindenki képviselteti magát, emellett pedig Magyarország legjobb borászai, cukrászai, gourmet boltjai is jelen lesznek a neves eseményen. Az érdeklődők végigkóstolhatják az ország legfinomabb ételremekeit, anélkül, hogy órákat utaznának egy-egy gasztrokülönlegességért.

Az idén egy igazán közkedvelt és népszerű étellel, a gulyással foglalkozik a rendezvény, azzal a céllal, hogy a csúcsgasztronómiát és a mindennapok étkezési kultúráját közelítse egymáshoz. Ennek jegyében mutatkozik be a rendezvényen a „gulyás” a legkülönbözőbb formákban, legyen az leves, pörkölt, hab, mártás vagy akár terrine. A csúcséttermek séfjeit megkérték a szervezők, hogy a saját kreációjukon túl, készítsenek ők is gulyást úgy, ahogyan azt a legjobbnak gondolják.

A Gourmet-n nem csak a kulináris élvezeteknek hódolhatnak a látogatók, hiszen a legjobb ételek és italok mellé színes programokkal is készülnek a rendezők. A Jazzy Rádió Színpadán esténként különleges fellépők gondoskodnak majd a színvonalas szórakozásról, az OTP Klub Gasztroszínpadán pedig egymást követik majd a gasztrovilág szakértői, akiktől hasznos praktikákat leshetünk el. Pénteken például lesz nagy földieperteszt a közönség bevonásával, majd a Michelin-csillagos éttermekben edződött séf készít igazi, francia klasszikust Jókai András segítségével.

Szombaton sor kerül a 3. Lazacbontó bajnokságra, majd az édességeké lesz a főszerep, hiszen 14 órától a közönség döntheti el, hogy öt különböző stílusú desszert közül, egy adott ízkombinációban melyik készüljön el, később pedig a cupcake-díszítés csínját-bínját ismerheti meg a nagyérdemű. Ezt követően borkóstolással egybekötött szőlőmag-termékbemutató készül, amit rendhagyó anatómiaóra követ. Az est zárásaként – a tavalyi pacalpárbaj után – az idén is párbajozik Bíró Lajos és Segal Viktor, a kérdés már csak az, hogy vajon az előbbi polgárpukkasztó padlizsánja, vagy az utóbbi egzotikus változata lesz-e a befutó.

Vasárnap Lázár Chef ad tippeket a grillezéshez, majd a Heimann-vendéglátás alapelemeiről tudhatunk meg részleteket. Délután baristák mesélnek arról, miért kerül szentjánoskenyér a csészébe, valamint, hogy milyen a tökéletes tejhaböntés, majd a hazai kenyérhelyzetről kaphatnak átfogó képet a Gourmet Fesztiválra érkezők. A rendezvény zárásaként gulyáskóstolóval egybekötött Bocuse d’Or élménybeszámolót hallgathatunk a „csillagos” Onyx séfjétől, Széll Tamástól, és szakmai vezetőjétől, Hamvas Zoltántól. Váncsa Istvántól pedig megtudhatjuk, hogyan készül a tibeti gulyása, eközben pedig fellebben a fátyol az igazi gulyás titkos történetéről is. (x)

Íme, az OTP Klub Gourmet Fesztivál >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek