Az Év Séfje: Széll Tamás

A frissen nyílt KIOSK-ban megrendezett Dining Guide gálaesten, sok csodálatos díjat bezsebelhettek a gasztronómia kiválóságai, melynek listájából most az Év Séfje különdíjat nyert Széll Tamást emeltük ki.

Visszaemlékezve a világ legrangosabb szakácsversenyének mozzanataira, azt mondhatjuk, hogy szinte az esélytelenek nyugalmával kísérhettük végig a Bocuse D’Or-t, egészen 2013 januárjáig, amikor is hazai vonalon példátlan eredmény született. Azt hittük, hogy az európai selejtezőbe jutás számunkra már önmagában felér egy győzelemmel, azonban a Michelin-csillagos Onyx étterem fiatal séfje, a Hagyomány és Evolúció szakácsverseny kétszeres győztese, Széll Tamás, hihetetlen meglepetéssel ajándékozott meg bennünket. Tamás 2012 márciusában a brüsszeli kilencedik helyével, első magyarként, jegyet váltott a Bocuse D’Or döntőjébe, ahol január 30-án a tizedik helyet szerezte meg.

Az Év Séfje különdíj, Széll Tamás kezében

A 2013. február 18-án megrendezett Dining Guide gálaesten kiderült, hogy melyek a 2012-es év Top 10 éttermei, és, hogy Széll Tamás lett az év séfje. Este nyolc óra magasságában a szakma kitüntetett képviselőit Wiszkidenszky András, a Dining Guide kiadója, a zsűri elnöke, valamint Kovács Lázár, az est házigazdája szólította színpadra.Az Év Séfje elképesztő sikereinek eléréséhez az 1 Michelin-csillagos Onyx étterem mögött álló példátlan csapatmunka, csodálatraméltó, együttes erővel szerzett versenyhelyezéseik, az ételek tökéletes alapanyagainak lelkiismeretes felkutatása, egyedi újításaik, valamint párjával, a szakácsok élén álló Szulló Szabinával tett közös erőbedobásai adták a biztos alapokat.Fotó: Fotógyár/HG Media

Ismerd meg a Dining Guide est ünnepeltjeit! >>

A rovat további cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek