Így mentsd meg a növényeidet a hőgutától: egy szokatlan összetevő kell az öntözővízbe

A nyári hőhullámok a növényeinket is megviselik, és sok esetben nem elegendő a bőséges locsolás, másféle módszerhez kell nyúlni, hogy növényeink túléljék a forróságot. Egy szokatlan, de nagyon hasznos összetevő kell csupán az öntözőkannába!

A nyári hőség a növényekre sincs jó hatással, és bár a rendszeres, bőséges locsolás enyhít a forrósággal járó szenvedéseiken, van az a pont, amikor már nem elég vízzel locsolni a kerti növényeket. Erre is van megoldás: egyetlen szokatlan összetevő kell csupán az öntözővízbe!

Locsolás
Így mentsd meg a növényeid a hőgutától: egy szokatlan összetevő kell az öntözővízbe

Az öntözővízbe adjunk egy szokatlan összetevőt!

Ez pedig nem más, mint a gomba. Egészen pontosan valamilyen mikorrhiza gomba (gombás gyökér).

Ez azért tesz jót a növényeknek, mert a gomba szimbiotikus kapcsolatot alakít ki az adott növény gyökerével, úgy, hogy a gomba behálózza azt, és segít a növény víz- és tápanyagfelvételében.

Ezáltal megvédi a növényt a hősokktól, és megkönnyíti a forróság elviselését.

A növény nemcsak a hővel, hanem a betegségekkel és kedvezőtlen növekedési körülményekkel szemben is ellenállóbbá válik. A zöldségeskert és a virágfélék számára különösen előnyös a gombák jelenléte.

Hogyan csináljuk?

Maga a gyakorlat nem igényel túl sok erőfeszítést. Ma már lehet kapni kész gombakeverékeket, ezeket csak hozzá kell adni az öntözővízhez vagy a komposzthoz, hogy a hőség idején megtámogathassuk növényeinket.

Ahelyett, hogy rengeteg vizet használnánk fel a locsolásra, inkább válasszuk ezt a fenntarthatóbb módszert, hogy a növények szélsőséges körülmények között is túléljenek.

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...