Így mentsd meg a növényeidet a hőgutától: egy szokatlan összetevő kell az öntözővízbe

A nyári hőhullámok a növényeinket is megviselik, és sok esetben nem elegendő a bőséges locsolás, másféle módszerhez kell nyúlni, hogy növényeink túléljék a forróságot. Egy szokatlan, de nagyon hasznos összetevő kell csupán az öntözőkannába!

A nyári hőség a növényekre sincs jó hatással, és bár a rendszeres, bőséges locsolás enyhít a forrósággal járó szenvedéseiken, van az a pont, amikor már nem elég vízzel locsolni a kerti növényeket. Erre is van megoldás: egyetlen szokatlan összetevő kell csupán az öntözővízbe!

Locsolás
Így mentsd meg a növényeid a hőgutától: egy szokatlan összetevő kell az öntözővízbe

Az öntözővízbe adjunk egy szokatlan összetevőt!

Ez pedig nem más, mint a gomba. Egészen pontosan valamilyen mikorrhiza gomba (gombás gyökér).

Ez azért tesz jót a növényeknek, mert a gomba szimbiotikus kapcsolatot alakít ki az adott növény gyökerével, úgy, hogy a gomba behálózza azt, és segít a növény víz- és tápanyagfelvételében.

Ezáltal megvédi a növényt a hősokktól, és megkönnyíti a forróság elviselését.

A növény nemcsak a hővel, hanem a betegségekkel és kedvezőtlen növekedési körülményekkel szemben is ellenállóbbá válik. A zöldségeskert és a virágfélék számára különösen előnyös a gombák jelenléte.

Hogyan csináljuk?

Maga a gyakorlat nem igényel túl sok erőfeszítést. Ma már lehet kapni kész gombakeverékeket, ezeket csak hozzá kell adni az öntözővízhez vagy a komposzthoz, hogy a hőség idején megtámogathassuk növényeinket.

Ahelyett, hogy rengeteg vizet használnánk fel a locsolásra, inkább válasszuk ezt a fenntarthatóbb módszert, hogy a növények szélsőséges körülmények között is túléljenek.

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Legújabb receptek

Kapucíner jégkrém

Bemutatjuk a kávérajongók új nyári kedvencét: íme a kapucíner jégkrém! Csodaszép márványmintás, hűsítő, kirobbanóan kávés és selymesen tejszínes, egyszerűen el se tudunk ...

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nincs több vaj és lekvár: ezeket tedd 50 év felett...

A reggeli is lehet ugyanolyan változatos, mint egy ebéd vagy vacsora, de sokan vannak, akiknek nem veszi a be a gyomra a főtt/sült ételt reggel. Ilyenkor jó opció valamilyen egészségesre hangolt pirítós, aminek feltétjei gondoskodnak a stabil vércukorszintről, ez pedig 50 év felett különösen fontossá válik.

Top Receptek

Tiramisu alaprecept

A tiramisu Olaszország egyik legegyszerűbb és legfinomabb desszertje. Sűrű, gazdag mascarponés krém piskótadarabokkal rétegezve és rumos fekete kávéval megspékelve - nincs mit ...

Legegyszerűbb pizzatészta

A lehető leggyorsabb és legegyszerűbb pizzatészta receptje következik most, amire mondhatnánk, hogy New York-i stílusú, de igazából bármelyik városban megállja a helyét. Tésztája ...