Novemberi gasztroprogramok

Tökéletes programot kerestek a novemberi hétvégékre? Összeállítottuk! Országszerte tombol a gasztrofesztivál-szezon – még mindig! Csemegézzetek és tartsatok velünk, izzíts, november!

November 9–11. Mangalica Fesztivál

Az őszi záró, a téli gasztorendezvények nyitánya lesz a november második hétvégéjén megrendezett Mangalica Fesztivál. A fair trade-re építő eseményen ezúttal is megismerhetjük a hazai tenyésztőket, kézműves termékeket vásárolhatunk. A mára ikonikussá nőtt fesztiválnak ezúttal Szegeden a Széchenyi tér ad helyet!

További információk itt >>

November 9–11. Márton Napi Libalakoma

Második alkalommal is megrendezik a Márton Napi Libalakomát Hajdúszoboszlón! A hagyományteremtő céllal létrehívott esemény fókuszában az újborok és a ropogósra sült libacombok állnak, a háromnapos rendezvény alatt a helyi szállodák, panziók pedig akciós ajánlatokkal várják a kikapcsolódni vágyókat!

További információk itt >>

November 9–11. Márton Napi Borfesztivál a Gellértben

Budapesten is megemlékeznek a Márton-napról, mindenféle vigasságok, vicces, interaktív előadások várják az ideérkezőket, a felejthetetlen gasztronómiai élmény pedig garantált! Rúzsa Magdi, a Balkan Fanatik, Tóth Vera, Lajkó Félix és mások koncertjei is szórakoztatnak majd, ültetett vacsora a Gellért Sörözőben, és persze rengeteg bor várja majd a finomságokra éheseket!

További információk itt >>

November 17. Terra Hungarica Borszalon

Az igazi borrajongók imádni fogják a másodszorra is megrendezendő Terra Hungarica Borszalont a Gerbeaud-házban! Ezúttal az orange wine-nal ismerkedhetünk, ezeket a fehérborokat napokig, hetekig tartják héjon, összehasonlíthatatlan aromát és színeket alkotva ezáltal a boroknak. A sétáló kóstoló során 37 borász 150 tételét kóstolhatjuk és nem tévedés, szemináriumon is részt vehetünk, ha magasabb szintekre kívánunk lépni.

További információk itt >>

November 23–25. Ízek és borok

Másodszor is lesz Ízek és borok, a gazdag borkínálat, különleges kulináris élvezetek ismét garantáltak! Top éttermek és a legjobb pincészetek hozzák el kínálatukat, lesznek konyhai bemutatók, hogy otthon is reprodukálhassuk a finomságokat, illetve néhány ismert személyiség is előveszi gasztrotudását a főzőbemutatókon!

További információk itt >>

November 24–25. IX. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál

Nem akármilyen kóstolásra invitálnak a Városligetbe! Magyarország legjobb bortermelő vidékeinek pincészetei állítanak itt ki, tetézendő a legfinomabb sajtokkal! Sok érdekes információ kiderül a sajtkészítés fogásairól is, díjnyertes finomságok és megálmodóik gyűlnek össze november utolsó hétvégéjén.

További információk itt >>

Október 20.–december 15. Márton-napi programok Burgenlandban

A Fertő-tó környékén a gazdáktól minden őszi finomságot egyszerre megkaphatunk! Régi és újborok, friss libasültek, szőlőbejárás, győzzünk végig menni a százszámra nyitott pincéken! Hasznos tanácsokat kaphatunk a helyi termelőktől, a friss, tanyasi levegő pedig városlakóknak okoz majd feledhetetlen perceket!

További információk itt >

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek