Novemberi gasztroprogramok

Tökéletes programot kerestek a novemberi hétvégékre? Összeállítottuk! Országszerte tombol a gasztrofesztivál-szezon – még mindig! Csemegézzetek és tartsatok velünk, izzíts, november!

November 9–11. Mangalica Fesztivál

Az őszi záró, a téli gasztorendezvények nyitánya lesz a november második hétvégéjén megrendezett Mangalica Fesztivál. A fair trade-re építő eseményen ezúttal is megismerhetjük a hazai tenyésztőket, kézműves termékeket vásárolhatunk. A mára ikonikussá nőtt fesztiválnak ezúttal Szegeden a Széchenyi tér ad helyet!

További információk itt >>

November 9–11. Márton Napi Libalakoma

Második alkalommal is megrendezik a Márton Napi Libalakomát Hajdúszoboszlón! A hagyományteremtő céllal létrehívott esemény fókuszában az újborok és a ropogósra sült libacombok állnak, a háromnapos rendezvény alatt a helyi szállodák, panziók pedig akciós ajánlatokkal várják a kikapcsolódni vágyókat!

További információk itt >>

November 9–11. Márton Napi Borfesztivál a Gellértben

Budapesten is megemlékeznek a Márton-napról, mindenféle vigasságok, vicces, interaktív előadások várják az ideérkezőket, a felejthetetlen gasztronómiai élmény pedig garantált! Rúzsa Magdi, a Balkan Fanatik, Tóth Vera, Lajkó Félix és mások koncertjei is szórakoztatnak majd, ültetett vacsora a Gellért Sörözőben, és persze rengeteg bor várja majd a finomságokra éheseket!

További információk itt >>

November 17. Terra Hungarica Borszalon

Az igazi borrajongók imádni fogják a másodszorra is megrendezendő Terra Hungarica Borszalont a Gerbeaud-házban! Ezúttal az orange wine-nal ismerkedhetünk, ezeket a fehérborokat napokig, hetekig tartják héjon, összehasonlíthatatlan aromát és színeket alkotva ezáltal a boroknak. A sétáló kóstoló során 37 borász 150 tételét kóstolhatjuk és nem tévedés, szemináriumon is részt vehetünk, ha magasabb szintekre kívánunk lépni.

További információk itt >>

November 23–25. Ízek és borok

Másodszor is lesz Ízek és borok, a gazdag borkínálat, különleges kulináris élvezetek ismét garantáltak! Top éttermek és a legjobb pincészetek hozzák el kínálatukat, lesznek konyhai bemutatók, hogy otthon is reprodukálhassuk a finomságokat, illetve néhány ismert személyiség is előveszi gasztrotudását a főzőbemutatókon!

További információk itt >>

November 24–25. IX. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál

Nem akármilyen kóstolásra invitálnak a Városligetbe! Magyarország legjobb bortermelő vidékeinek pincészetei állítanak itt ki, tetézendő a legfinomabb sajtokkal! Sok érdekes információ kiderül a sajtkészítés fogásairól is, díjnyertes finomságok és megálmodóik gyűlnek össze november utolsó hétvégéjén.

További információk itt >>

Október 20.–december 15. Márton-napi programok Burgenlandban

A Fertő-tó környékén a gazdáktól minden őszi finomságot egyszerre megkaphatunk! Régi és újborok, friss libasültek, szőlőbejárás, győzzünk végig menni a százszámra nyitott pincéken! Hasznos tanácsokat kaphatunk a helyi termelőktől, a friss, tanyasi levegő pedig városlakóknak okoz majd feledhetetlen perceket!

További információk itt >

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.