NoSalty az élelmiszer-forradalom napján

Május 19-én ünneplik az élelmiszer-forradalom napját. Ennek keretében az egyik budapesti rendezvényen a NoSalty is főzött a gyerekekkel, idénygyümölcsökből müzliszeletet!

Már szóltunk korábban az élelmiszer-forradalom világnapjáról. El is mentünk az egyik budapesti rendezvényre május 19-én, sőt még főztünk is! A budapesti MOM Művelődési Központ színpadán a Rita Konyhája szervezésében különböző szakácsok mutatták meg, hogyan lehet gyorsan finomat főzni helyi és szezonális alapanyagokból. Az eseményen az élményfőzés, kóstolgatás és a dietetikai tanácsadás mellett különböző gyermekjátékok voltak, hogy amíg a nagyok okosodnak, a kisebbek se unatkozzanak!

A NoSalty csapából Dacota főzött egy pöttöm segítővel. A házi müzliszelet gyors, egészséges, és szezon gyümölcsei szerint variálható nasi. Olyan egyszerű, hogy a lurkók is nyugodtan bevonhatóak az előkészületekbe. Csináljátok meg velük otthon!

Házi müzliszelet receptje elmenthető itt >>

Címlapról ajánljuk

Az alulsült torták és piskóták 4 ismérve

Még a legegyszerűbb torta vagy piskóta is elrontható akkor, ha nem sütjük elég ideig a masszát – az átsülés helyzetét pedig kívülről bizony nem mindig tudjuk megállapítani egyértelműen. A Napi Tipp segít ebben, pontosabban az alulsült tészták felismerésében.

Lakos Benedek

További cikkek