Nosalty Adventi Kalendárium – December 22. – Kattints, és nyiss ki egy új ablakot!

Hangolódjunk együtt az ünnepekre! Idén decemberben a Nosalty Adventi Kalendáriumban 24 napon keresztül csoki helyett egy-egy receptet, konyhai ötletet vagy gasztroprogramot találtok majd az oldalunkon. Nyitogassátok velünk az online naptár ablakait, izgalmas és hasznos dolgokat rejtettünk mögéjük!

December huszonkettedikén hívd fel vagy látogasd meg egy idős rokonod!

Az elmúlt két évben összességében elmondható, hogy nehezebb lett az emberi kapcsolattartás. Nem látjuk olyan sűrűn a barátainkat, szüleinket, rokonainkat és más családtagjainkat. Ez egyrészről szükséges, hiszen az ő érdekükben, az ő védelmükben tesszük ezt, másrészről kifejezetten szomorú, mivel ennek következtében sokan magányosan maradnak. Ami önmagában is elég rossz, de karácsony táján talán kétszer annyira is.

Látogassuk meg idős rokonainkat

Ha a fenti helyzet előáll, és tudunk valakiről a családból (netán baráti körben is), aki magányos lehet idén karácsonykor, látogassuk meg!

Főleg akkor, ha idősebb, nehezen kimozduló személyről van szó, akinek például nem olyan könnyű már a vásárlás és az ügyek intézése. A látogatásunk jó alkalom lehet a segítségnyújtásra is.

Persze, ha az illető nem szeretné, hogy személyesen odamenjünk, esetleg mi is féltjük őt, akkor egy videó- vagy telefonhívás is éppen olyan jól eshet. Már ezzel is hozzátehetünk valamit az idei ünnephez, ennyivel is érzi majd magát a rokonunk/ismerősünk kevésbé magányosnak.

Ne hagyjuk, hogy bárki is egyedül maradjon idén karácsonykor, szorítsuk be ezt a minimális jótéteményt a készülődésünkbe!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hangolódj velünk a karácsonyra:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?