Nokedli, ahogy még nem etted: fűszeres babraguba szaggattuk

Az olasz babos tészták ihlették, de kis csavarral nokedlire konvertáltuk a receptet: szaftos, fűszeres, húsmentes, sőt, vegán egytálétel, ha olcsón laknál nagyon jól.

Olcsó, zöldséges, vegán, izgalmas és laktató: ez a tarkababragus nokedli az olasz és a magyaros konyha fúziójából született a Veganuár margójára, külön előnye pedig, hogy egészen pénztárcakímélő, és kevés macera van vele.

Babragus nokedli, teljes recept a képen! / Fotó és receptek: Rosanics Petra

Télen csak imádni lehet a növényi fehérjében gazdag hüvelyesekből készült nehezebb, melengető, fűszeres, egyedényes fogásokat, ha pedig olasz gyökerűek, a lelkesedésünk fokozódik. Itt most egy fűszeres olasz babragu készült vegán változatban, amit nem durumtésztával vagy gnocchival, hanem magyarosan, nokedlivel háziasítottunk.

Hogy mitől lesz extrán finom?

Az étel alapját a bab mellett a répa-burgonya-zeller íztriója adja, amikor pedig már minden puhára főtt, a nokedlit közvetlenül a raguba kell beleszaggatni, ami így extrán szaftos lesz, hála a tésztából kifővő keményítőnek.

Babragus nokedli, teljes recept a képen! / Fotó és receptek: Rosanics Petra

Egy serpenyőbe kerül olajon a hagyma, aztán a krumpli, a répa és a szárzeller némi babérlevéllel és kakukkfűvel, erre mehet a vörösbor, a paradicsompüré, az alaplé és a víz, no meg az előző este beáztatott tarkabab (de bármilyen babból készülhet). A nokedlit pedig ebbe a ragúba szaggatjuk némi főzővíz kíséretében.

Tálaláshoz ajánlunk mellé akár tejfölt, akár vegán opciót, friss kenyeret, egy löttyintésnyi olívaolajat és/vagy friss zöldfűszereket!

Ha másféle babos ételre vágytok:

A ''Babragus nokedli teljes receptjét ITT találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Rosanics Petra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Szemezgess vegán receptjeink közül:

Címlapról ajánljuk

Ismered ezt a csókát? Spéci olasz articsókabefőtt készült nálunk!

Az articsóka egy Észak-Afrikában őshonos, igazán különleges, ízletes és sokoldalú növény, bár nálunk sajnos nem túlzottan ismert. Európa nagy része szereti, de leginkább Olaszországban termesztik, virágzatát pedig változatosan használják a konyhában, sőt, akár a virágkötészetben is. Mi most megmutatjuk, hogy kell vele szakszerűen bánni, illetve hogyan érdemes fogyasztani!

Gerzsenyi Flóra

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.

7 húsvéti étel csirkemellből, ha uncsi a sonka

Nem akármivel támadunk, ha fogytán vagy ünnepi receptötletekből: húsvétra (is) való ételeket hoztunk csirkemellből, melyek jól jöhetnek, amennyiben nem vagy túl nagy sonkarajongó. Mutatjuk, mikben gondolkozhatsz a tavasz legszebb ünnepén!