Nincs időd, de nagyot villantanál a vendégeknek? Készítsd el Lakatos Márk fordított szilvatortáját!

A Tarte Tatin egy eredetileg almával készült sütemény. Lakatos Márk most egy szilvás verziót mutat, méghozzá egy kis csavarral! (x)

A Tarte Tatin egy francia édesség, voltaképpen egy feje tetejére állított gyümölcstorta. A fahéjas karamellel összefőzött gyümölcsöt egy finom vajas tésztával takarjuk le, majd sütőbe toljuk. Miután a tészta szép piros lett, kivesszük a sütőből, és egyszerűen kifordítjuk a piteformából vagy serpenyőből.

Nagymama szilva Tatinja Lakatos Márktól

Jellemzően almával készül, de meggyel, cseresznyével és esetünkben szilvával is tökéletesen működik. Lakatos Márk még egy kis csavart is tett ebbe a kihagyhatatlan desszertbe, megbolondította egy kis Unicum Szilvával és Unicum Riservával, nézzétek meg hogyan!

Lakatos Márk Tarte Tatin receptjét itt találod!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek