Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nézd meg, ahogy Lakatos Márk egy bolondok házában készíti el élete salátáját!

Márk nemrégiben Helsinkiben járt, és egy merőben szokatlan helyszínen, egy bolondok házában készített nekünk vagány salátát, méghozzá kidobásra szánt alapanyagokból!

A legtöbb divathétnek van valami témája, koncepciója. Nemrégiben Helsinkiben jártál, mitől volt különleges az ottani divathét?

Idén a fenntartható divat jegyében az egész helsinki divathét témája az eco fashion volt. Az eseményt egy elhagyott silóban rendezték meg, aminek vas falait egy belsőépítész kilyuggatta, így csodás volt, amikor besütött a nap.

Márk friss tavaszi salátájának a receptjét itt találjátok.

Mi tetszett a legjobban a divathéten?

Nekem az egyik legizgalmasabb egy vacsoraest volt, amit egy régi bolondokházában tartottak. Azért érdekes a helyszín, mert ez az első olyan intézmények között volt, amit tudatosan azért helyeztek el a tengerparton, hogy a környezettel inspirálják, segítsék a  betegek gyógyulását. Ma már nem üzemel, az épületben egy étterem kapott helyet, ami Loop névre hallgat. Számomra ez az étterem abszolút inspiráció volt, olyasmit csinálnak, amitől kedvet kaptam, hogy én is megcsináljam Pesten: minden reggel végigmennek, és felvásárolják a hipermarketek kidobásra ítélt zöldségeit, gyümölcseit, a séf pedig ezekből álmodja meg a menüt.

Gondolom, nem lövök mellé, ha azt mondom, tuti készítettél te is valami érdekeset!

Így van! Megkértem az étterem egyik séfjét, Tanyat, hogy segítsen nekem. Kitaláltunk egy nagyon különleges salátát, ami pont attól volt érdekes és finom, hogy minden zöldet és gyümit beleraktunk. Egy igazi vitaminbomba lett belőle, és mivel a skandináv konyhában a tálalásra nagy hangsúlyt fektetnek, így kedves segédemmel közösen igazán szépet hoztunk össze.

Sokan azért nem készítenek salátát, mert nem tartják elég izginek. Tudsz ajánlani valamit, amivel fel lehet dobni a nyúlkaját?

Ehhez a laza kis salihoz készítettünk egy sárgadinnyés vinaigrette-et, amihez kockákra vágott sárgadinnyét turmixoltunk össze mustárral és ecettel. Isteni és izgalmas salátaöntet lett belőle, csak ajánlani tudom!

Nézd meg Márk korábbi receptvideóit is:

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!