Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nézzétek meg a LEGO első, nádcukorból készült kollekcióját!

A LEGO-nál - nagyon helyesen - elindultak a környezetvédelem útján: elkezdték játékaikat nádcukorból gyártani, nézzétek meg az első kollekciót!  

A LEGO-t eddig is szerettük, de most aztán végképp: a dán cég a tervek szerint 2030-ra teljesen átáll az újrafelhasználható anyagok használatára illetve a környezettudatos termékgyártásra és csomagolásra.

Már 2018-ban megtették az első lépést, ugyanis már ekkor elkezdték a növényi alapú "bioműanyagok" alkalmazását - stílusosan növényi tematikájú LEGO-készletet adtak ki csupa fenyőfával, bokorral, zöld levelekkel, melynek minden darabja fenntartható, növényi forrásból, cukornádból készült.

A környezettudatos sorozat már 2018 augusztusától elérhető néhány országban, egyes darabok pedig külön-külön is felbukkannak a LEGO-dobozokban.

A LEGO-gyár célja a hagyományos, kőolaj alapú műanyaggyártás fokozatos leváltása. Ez az újfajta polietilén műanyag a cukornádból nyert etanol felhasználásával készül, és a sima polietiléntől sem külsőre, sem funkcióját és tulajdonságait tekintve nem tér el.

A LEGO környezetvédelemért felelős vezetője elmondta, hogy szeretnének aktívan részt venni a környezetvédelemben, céljuk pedig, hogy belátható időn belül, 2030-ra minden egyes legodarabkát - és azok csomagolását is - fenntartható alapanyagból gyártsák. Ez egyelőre az első lépés.

Ezt láttad már?

Műanyag van a sóban is? Úgy tűnik, igen

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!