Nem hiszed el, milyen sokáig marad friss ez az új almafajta

Kifejlesztettek egy vadonatúj almafajtát, amely megdöbbentően sokáig marad friss. Aki már kóstolta, imádja, nekünk viszont még egy kicsit várnunk kell rá. 

Két évtizeden át kísérleteztek azzal az új almafajtával, amely az eddig jelek és tapasztalatok szerint akár egy teljes éven keresztül képes friss és ropogós maradni. Az új almafajta a Cosmic Crisp, magyarul Kozmikus Roppanás nevet kapta, és december elejétől kapható az Egyesült Államokban.

https://twitter.com/molly_quinton/status/1201208592751153152?ref_src=twsrc%5Etfw

Az almát két másik fajta, a Honeycrisp és az Enterprise keresztezésével jött létre, 1997-ben Washington Állam egyetemén termesztették először, az ország északnyugati részén - írja a Sokszínű vidék.

,,Masszív, ropogós és lédús" - mondják ezt azok a termesztők és amerikai lakosok, akiknek már volt szerencséjük kipróbálni a különleges gyümölcsöt. A Kozmikus Roppanást 10 millió dolláros költségen hozták létre, Kate Evans, a fejlesztési program egyik vezetője szerint nem csak, hogy jól harmonizálnak benne az édes és a savanykás ízek, de az alma nagyon lassan barnul, hűtött környezetben akár 10-12 hónapig is megőrzi frissességét.

A termesztésre csak néhány farmer kapott kizárólagos jogot, sőt van olyan országrész is, ahol szigorúan tiltják a termesztését. A termelők eddig összesen 12 millió almafát ültettek. A Kozmikus Roppanás nevét a héján található apró foltokról kapta, amelyek az éjszakai égboltra emlékeztetnek.

Ezeket olvastad már?

via Sokszínű vidék, címlap: Instagram

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – A csodás május 31 receptje, ami csak...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most májusi, tavaszi és napfényes fogások következnek, méghozzá sok-sok friss alapanyagból. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

Nosalty

További cikkek