Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ha ezeken a helyeken iszol valamit, most ültetnek érte egy fát!

A Plant a Tree projekt különlegessége, hogy minden megvásárolt koktél után egy névre szóló facsemetét ültetnek a vásárló nevében. Ezeken a helyeken élhetsz a lehetőséggel!

Már koktélozás közben is lehetünk környezettudatosak egy magyar kezdeményezésnek köszönhetően. Mostantól bárki egy itallal hozzájárulhat a klímaváltozás csökkentéséhez. Az ötlet egy magyar csapattól származik, akik környezettudatos gondolkozást szerettek volna becsempészni a vendéglátásba és a szórakozóhelyekre világszerte. A gin alapú Plant A Tree koktél megvásárlásával névre szóló fát ültetnek mindenkinek, így népszerűsítik a globális felmelegedés elleni küzdelmet. A most induló kezdeményezéshez már több felelős, budapesti helyszín is csatlakozott, a lista pedig folyamatosan bővül.

A szervezők minden eladott Plant A Tree koktél után egy sorszámmal ellátott, névre szóló tölgyfacsemetét ültetnek, ezzel gyarapítva a privát földeken lévő Plant A Tree erdőket. Ez utóbbi azért fontos, mert így garantálják az elültetett fák sérthetetlenségét. A falültetésről a vásárlók e-mailben kapnak tájékoztatást, az ültetést követően pedig fotó is érkezik hozzájuk a nevükkel ellátott facsemetéjükről. A környezettudatos koktél 4 800 forintba kerül, amiben az elültetett fa, az erdészet költsége, illetve a növény és a termőföld gondozása is benne van.

A Plant a Tree koktél jelenleg az alábbi vendéglátóhelyeken kapható:

▪ 360 Bar
Anker’t
Kiosk
BB’z Bar & Grill
Extra Club Bar Garden

A projekthez koktélvásárlás nélkül is bárki csatlakozhat, ez esetben 2.990 forintért bárhonnan, akár a kanapén ülve is lehet fát ültetni. A Plant A Tree kezdeményezés célja, hogy nemzetközileg is ismert projektté váljon és így egyre jelentősebb mértékben támogassuk közösen a globális szintű erdő-helyreállítást. A most induló Plant A Tree Cocktailhez zöld szívű bár-, étterem-, hotel- és szórakozóhelyként lehet csatlakozni. A koktélt árusító helyek között nívós osztrák, svájci, és tengerentúli vendéglátóhelyek is megtalálhatók lesznek.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!