Nem hiszed el, milyen húsokból készít ételeket családjának ez az anyuka!

Egy angliai nő különös módját választotta annak, hogyan húzza meg a családi költségvetéseket. A bolti nagy bevásárlások mellett különlegesen elejtett állatokat esznek meg.

Nem is az elejtés, sokkal inkább a feldolgozási forma furcsa a 33 éves Laura Ansbro háztartásában, aki férjével és gyermekével él együtt az angliai Wiltshire-ben.

Az eredetileg marketingesként foglalkoztatott nő szülés után nehezen tudott visszamenni eredeti munkahelyére, minden idejét kisfiával szerette volna tölteni. Miután végleg otthagyta munkahelyét, komoly fejtörést jelentett neki és férjének az, hogyan csökkentsék háztartásuk költségeit.

Hamar megállapították, hogy a legtöbb pénzt a tudatos bevásárlással lehet megspórolni, így a család hamarosan teljesen átszokott arra a módszerre, mely szerint csak és kizárólag leárazott, lejárati dátumhoz közel kerülő élelmiszereket vásárolnak.

A 80-90%-osan leárazott termékeket nagy mennyiségben vásárolják, az is előfordult már, hogy egészében tudtak megvenni egy levágott malacot, vagy éppen hat egész csirkét (darabját 224 forintnak megfelelő pennyért), melyet aztán a fagyasztóban még több héten keresztül lehetett nyersen tárolni.

A fiatal családanya hamar rájött arra, milyen "lehetőség" áll még rendelkezésére a spóroláshoz: rendszeresen fogyasztják elgázolt vagy út mentén fekvő döglött állatok húsát.

Miután férjével képesek megállapítani, melyik állat fogyasztható biztonságban, elmondásuk szerint igenis finom ételek készíthetőek a friss tetemek húsából is: az elmúlt időszakban galambot, őzet és fácánt is ettek már steak, lasagne vagy curry formájában tálalva.

A házaspár nem mellesleg igazán környezettudatos életforma szerint éli mindennapjait, újrahasznosított ruhákban járnak és igencsak mellőzik az elektronikus szórakoztató kellékek használatát is, televíziójuk nincsen és az otthoni számítógép is immáron több, mint tíz éve szolgál nekik kitartóan, jelenleg pedig egy régi kocsit alakítanak át igazi családi autóvá.

Laura Ansbro költséghatékony (és egyben nagyon furcsa) mindennapjait te is követheted instagramon, itt még többet megtudhatsz a spórolás koronázatlan királynőjéről.

Ezeket olvastad már?

via: mirror.uk

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek