Ne dobd ki a sütőtök magját

A sütőtök magja nagyon finom, csak tudni kell elkészíteni. Mutatjuk, hogyan!

Amíg egy barátnőmnél nem kóstoltam meg a pirított tökmagot, fogalmam sem volt róla, hogy mekkora hibát követek azzal, hogy rögtön a kukába kanalaztam ezt a finomságot. Bár már korábban is próbáltam megpirítani a magokat, de a héja mindig annyira kemény maradt, hogy nem lehetett jóízűen elropogtatni. Pedig nem nevezném különösebben nagy trükknek a módját, ahogyan emberi fogyasztásra alkalmassá varázsolhatjuk a sütőtökmagot: meg kell főzni.

Miután kivájtuk a tökből a magokat, lobogó vízben 7-8 percig főzzük. Ezután alufóliába vagy sütőpapírba csomagoljuk, megsózzuk, mellé teszünk egy kakukkfű- vagy kisebb rozmaringágacskát, ha felnőtteknek készül, akkor chilipelyhet is szórhatunk rá, becsomagoljuk és a tökdarabok mellé tesszük a sütőbe.

Levesbetétnek is kiváló

Nagyjából 20 percig sütjük bebugyolálva, hogy a magok átvegyék a fűszerek ízét, azután kicsomagoljuk és elterítjük egy tepsin, hogy ropogósra piruljanak. Nagyon finom lesz, a gyerekek imádni fogják akár magában elrágcsálva is, mi is nyugodtak lehetünk, hogy adalékanyagmentes rágcsával tömjük őket, nem mellesleg pedig a tökből esetlegesen készülő krémlevesbe is remek levesbetétet kapunk.

A sütőtökkrémlevesek receptjét itt találod.

Ez is érdekelhet!

Őszi leves - gyermekmentes estékre

Címlapról ajánljuk

Csak egy dolog kell, hogy soha többé ne duguljon el...

A mosogató lefolyóján napi szinten rengeteg apró kosz, ételmaradék és egyéb szennyeződés utazik, és bizony nem mindig akarnak véglegesen távozni. A dugulás elhárításához szerencsére csak egy egyszerű dolog kell. Otthon Tippünkben felfedjük, mi is ez pontosan!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.