Erre figyelj, ha otthon készítesz narancslevet

Bár sokkal egészségesebb a házilag préselt narancslé, pár dologra oda kell figyelni az elkészítésénél.

A frissen facsart narancslének rengeteg egészségügyi előnye van, csakhogy nem mindegy, milyen típusú narancsból készítjük, hiszen a hagyományos módon termesztett citrusfélék héja gyakran tartalmaz növényvédőszer-maradékokat – mutatott rá közelmúltbeli Facebook-posztjában az élelmiszeripari trendekkel és kockázatfigyeléssel foglalkozó Rizikometer.

Erre figyelj, ha otthon készítesz narancslevet

Szerencsére azonban vannak olyan trükkök, melyekkel segíthetünk, illetve csökkenthetjük annak a kockázatát, hogy káros szermaradékok kerüljenek a frissen facsart narancslevünkbe.

Tippek az igazán egészséges narancsléért

A legjobb, ha bio narancsokat vásárolunk, hiszen ezeket nem permetezik növényvédőszerekkel, vagy csak nagyon kevéssel. A másik, hogy alaposan mossuk meg, mielőtt kifacsarnánk belőle a levet, hiszen így az egyéb szennyeződéseket is eltávolíthatjuk a gyümölcsről. Ezután a kezeinket is mossuk meg jó alaposan, vagy facsarás közben egy konyhai papírtörlővel fogjuk meg a narancsokat.

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek