Ne főzd! Ezzel a pikk-pakk módszerrel lesz a legfinomabb a fagyasztott borsó

A legtöbben csak vízbe dobják a mirelit borsót, pedig ezzel pont azt az ízt és roppanósságot vesszük el tőle, amit annyira szeretünk benne. Egy egyszerű, de hatásos konyhai technika segítségével azonban a fagyasztott zöldborsó is olyan finom lehet, mintha frissen szedték volna. Napi Tippünk most is segít.

A trükk lényege, hogy a zöldborsót nem főzni, hanem párolni-pirítani kell. Amikor vízben főzzük, a szemek felpuhulnak, a természetes cukrok lebomlanak, és a borsó elveszíti friss, édeskés ízét. A séfek ehelyett forró serpenyőben, kevés vajjal vagy olívaolajjal készítik el – így a zöldborsó kívül enyhén megpirul, belül viszont üde és roppanós marad.

párolt zöldborsó baconcsíkokkal
Ne főzd! A fagyasztott borsó vajon átpirítva lesz a legfinomabb

Hogy csináljuk?

  • A legjobb eredményhez melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon,
  • tegyünk bele 1-2 evőkanál vajat vagy olívaolajat,
  • majd öntsük rá a közvetlenül fagyasztóból kivett borsót – nem kell előre kiolvasztani!
  • Sózzuk, borsozzuk, és ha szereti a család, adjunk hozzá egy kevés apróra vágott fokhagymát vagy citromhéjat az extra ízekért, esetleg bacont, mint a képen!
  • Kevergetve süssük 5-6 percig, amíg a szemek átmelegszenek és finom, illatos réteget kapnak.

Ezzel a módszerrel a borsó nemcsak szebb zöld színt és friss ízt kap, hanem hatékonyabban megőrzi vitamin- és rosttartalmát is. Kiváló köret sült húsok, halak mellé, de tésztákhoz, rizses ételekhez vagy salátákhoz is tökéletesen passzol.

A séfek szerint a fagyasztott zöldségeknek nem kell a „második vonalat” képviselniük a konyhában, csak tudni kell, hogyan bánjunk velük. Egy kis vaj, egy forró serpenyő, és pár perc figyelem: ennyi kell ahhoz, hogy a mirelit borsó a vacsoraasztal egyik legfinomabb eleme legyen.

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...