Nagy Eszter

Mind a munkámban mind a konyhában akárcsak az élet többi területén a legjobbra törekszem.

Név: Nagy Eszter

Életkor: 32

Foglalkozása: pénzügyi tanácsadó

Kedvenc ízvilág: nincs ilyen; szeretek különleges dolgokat kipróbálni; ha egyet kéne megneveznem, talán a “mediterrán” ételeket kedvelem a legjobban

Kedvenc szakács: Heston Blumenthal

Kedvenc saját recept: négy-gombás-sáfrányos risotto gőzölt lazaccal

Kedvenc recept: “hamis teknőc leves” /Heston Blumenthal/ Természetesen a konyhám technikai felszereltsége ennek az elkészítését még nem tette lehetővé, de nagy álmom és célom, hogy egyszer személyesen kóstolhassam meg a Fat Duck-banSaját specialitás: vörösboros kacsamájpástétom tokaji lilahagymalekvárral, karamellizált vajas brióssal

Egészen kicsi korom óta “kotnyeleskedem” a konyhában. Szinte soha nem főztem “könyvből”. Megkóstolok egy ételt és az íze ill. a textúrája alapján – néha kicsit a saját ízlésemet belecsempészve – próbálom reprodukálni azt. Küzdő típusnak tartom magam; ezt egyrészt a szüleim adta neveltetésnek, másrészt a sportnak köszönhetem. Van egy 7 éves kislányom és egy 5 éves kisfiam, akiket egyedül nevelek és akik szintén imádnak a konyhában tüsténkedni. Mind a munkámban mind a konyhában akárcsak az élet többi területén a legjobbra törekszem. Ha valami nem sikerül, nem adom fel, hanem mindaddig újrakedzem, amíg tökéletes nem lesz. Nagy álmom, hogy egyszer legyen egy éttermem „saját és újragondolt“ ételekkel. Az a mottóm, hogy „az ember soha nem fog olyan életet élni, amit nem tud elképzelni magának“. Ennek fényében elmondhatom, hogy EGYÉRTELMŰEN NYERNI SZERETNÉK ÉS EZÉRT MINDENT MEG FOGOK TENNI.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!