Na, ilyen egy hiánypótló kávészünet, ahol a specialty kávézókat kortyoljuk végig - elsőként a Badasst

Új sorozatunk a Kávészünet, melyben bemutatjuk a kávézás "next level"-jét mindazoknak, akiket érdekel az a fajta újhullámos kávézás, amit a specialty cafék nyújtanak.

Amikor először jártam specialty kávézóban, kértem egy cappuccinot, mert nem értettem semmit a táblán lévő chemex, v60, doppio vagy flat white fantázianevekből.Mondanám, hogy ez már rég volt, és azóta kikupáltam magam, sőt, mindent tudok, de az több lenne, mint hazugság, mert például a szifonos kávéfőzésről sem tudom azóta se pontosan, hogy mit takar. Bár marhajó neve van!

Új sorozatunkban, a Kávészünetben pont az ilyen wannabe kávésoknak szeretnénk segíteni elsősorban - olyanoknak, amilyen én is voltam. Mindezt úgy, hogy a bemutatott kávézók baristái és szakértői egyszerre adnak útmutatást laikusoknak, és mondanak tippeket specialtykávé-rajongóknak is!

Ez a klasszik win-win kategória!

Minden rész végén szeretnénk egy kicsit edukálni is, ezért a fentebb odavetett fura varázsszavakat szakértők és baristák fogják életre kelteni - így már nem kell fogalmatlanul állnod, ha megkérdezik, cortadot vagy filterkávét kérsz-e.

Első részünkben az Árpád híd közelében található Badass Coffee & Donut-ot szeretnénk bemutatni, ahol a különleges kávék mellett fánkokat is kóstolhatsz, egy-egy komolyabb csavarral. Számomra a legnagyobb élményt az a sós ízre hangolt fánk okozta, mely sajtkrémmel, ropogósra sült baconnel és cheddarral volt felütve. Egyszerűen zseniális, és erősen addiktív!

A Badass-ben mindig kétféle pörkölt kávéból tud választani a nagyérdemű: általában van egy átlagosabb szájíznek megfelelő fajta, és egy olyan, ami a hozzáértőbb, és a különlegességeket kereső tömegeket szolgálja ki. Erről bővebben a hely tulajdonosa beszél, szóval mindenképp nézzétek meg a videót, utána pedig próbáljátok ki Ti magatok a helyet, de tényleg!

Badass Coffee & Donut

Facebook

Cím:1133, Budapest, Váci út 114.

Nyitvatartás:H-P: 07.30 - 17.00

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Kipróbáltam a rántott koviubit, és csak annyit mondok: ADJATOK MÉG!

Címlapról ajánljuk

További cikkek