Na, ilyen egy hiánypótló kávészünet, ahol a specialty kávézókat kortyoljuk végig - elsőként a Badasst

Új sorozatunk a Kávészünet, melyben bemutatjuk a kávézás "next level"-jét mindazoknak, akiket érdekel az a fajta újhullámos kávézás, amit a specialty cafék nyújtanak.

Amikor először jártam specialty kávézóban, kértem egy cappuccinot, mert nem értettem semmit a táblán lévő chemex, v60, doppio vagy flat white fantázianevekből.Mondanám, hogy ez már rég volt, és azóta kikupáltam magam, sőt, mindent tudok, de az több lenne, mint hazugság, mert például a szifonos kávéfőzésről sem tudom azóta se pontosan, hogy mit takar. Bár marhajó neve van!

Új sorozatunkban, a Kávészünetben pont az ilyen wannabe kávésoknak szeretnénk segíteni elsősorban - olyanoknak, amilyen én is voltam. Mindezt úgy, hogy a bemutatott kávézók baristái és szakértői egyszerre adnak útmutatást laikusoknak, és mondanak tippeket specialtykávé-rajongóknak is!

Ez a klasszik win-win kategória!

Minden rész végén szeretnénk egy kicsit edukálni is, ezért a fentebb odavetett fura varázsszavakat szakértők és baristák fogják életre kelteni - így már nem kell fogalmatlanul állnod, ha megkérdezik, cortadot vagy filterkávét kérsz-e.

Első részünkben az Árpád híd közelében található Badass Coffee & Donut-ot szeretnénk bemutatni, ahol a különleges kávék mellett fánkokat is kóstolhatsz, egy-egy komolyabb csavarral. Számomra a legnagyobb élményt az a sós ízre hangolt fánk okozta, mely sajtkrémmel, ropogósra sült baconnel és cheddarral volt felütve. Egyszerűen zseniális, és erősen addiktív!

A Badass-ben mindig kétféle pörkölt kávéból tud választani a nagyérdemű: általában van egy átlagosabb szájíznek megfelelő fajta, és egy olyan, ami a hozzáértőbb, és a különlegességeket kereső tömegeket szolgálja ki. Erről bővebben a hely tulajdonosa beszél, szóval mindenképp nézzétek meg a videót, utána pedig próbáljátok ki Ti magatok a helyet, de tényleg!

Badass Coffee & Donut

Facebook

Cím:1133, Budapest, Váci út 114.

Nyitvatartás:H-P: 07.30 - 17.00

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Kipróbáltam a rántott koviubit, és csak annyit mondok: ADJATOK MÉG!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!