Na ilyen egy banánnyalóka-fagyi!

AAAHH. A szerkesztőségben egyöntetű volt a felhőkölés a kép láttán - hát nem gyönyörű? És annyira zavarba ejtően könnyű elkészíteni, hogy a meglepetéshullám töretlen.

Fagyasztott banánnyalóka, azaz frozen banana popsicle csokiba mártva és minden földi jóval megszórva - wow!!! Mehet rá tortahangya, csokireszelék, színes cukorka, tört pisztácia, mandula, mogyoró, kókuszreszelék, esetleg porított keksz, amit csak szeretnél!

Hozzávalók

4 darab banán (tetszőleges darabszám)

4 db (jégkrém)pálcika

ét- vagy tej vagy fehércsokoládé (1-2 tábla)

2-3 evőkanál olaj (olíva- vagy napraforgó vagy kókuszolaj)

tetszőleges szórat

Szerintünk ez magáért beszél

Elkészítés

a meghámozott banánokat ráhúzzuk a pálcikákra, és sütőpapírra rakjuk - óvatosan, mert eltörik. Ha picit megreped, nem baj, a fagyasztás és a csokiréteg összefogja majd. Lehet felezni is őket, akkor több kis jégkrémünk lesz!

Fagyasztóba tesszük őket 2-3 órára.

Ezután vízgőz felett csokit olvasztunk, belekeverjük a növényi olajat, belemártjuk a banánokat, majd bevonjuk a tetszőleges szórattal, és még egy órára visszatesszük őket a fagyasztóba - így lesz tökély!

(cikkforrás: bakedbree)

Címlapról ajánljuk

További cikkek