Muszaka kicsit másképp

Imádjuk a cukkinit, gondolom, ehhez kétség sem fér. A rakott zöldségekkel is hasonló a viszonyunk. Íme egy újragondolt görög recept, mely minden elvárást felülmúl.

A cukkinimuszaka receptjéért kattints ide!

A muszaka a valamikori Oszmán Birodalom egészében elterjedt, ismerjük görög, török és arab változatait egyaránt. Persze világszerte a görög muszaka tett szert a legnagyobb ismertségre – a padlizsánra és/vagy krumplira, darált húsra és paradicsomra épülő rakott egytálétel gyakori vendége konyháinknak.

De igazán nem kötelező, hogy lépésről-lépésre ragaszkodjunk az eredeti recepthez. Főként, hogy a török muszaka például nem is rakott, hanem inkább hirtelen sült zöldségekből álló, ragus egytálételt jelent. Mi most egy olyan receptet ajánlunk, amelyben megmaradnak a görög verzió elemei, a paradicsom, a nyakon öntésre szolgáló fehér mártás, ám a padlizsánt cukkinivel helyettesítjük, a könnyedség kedvéért pedig a darált húst teljesen ki is iktatjuk. A végeredmény egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, látványos fogás lesz.

Címlapról ajánljuk

Retró húsvéti ételek

Egy jó sonkatekercs vagy töltött tojás, fasírt és répatorta? Nálunk többek között ezek jelentik a retró húsvéti ételeket. Nálatok? Nézzük, szerepelnek-e a listán kedvenceitek!

Nosalty

További cikkek

Soha ne tárold nejlonban ezt a 7 zöldséget

Manapság sajnos szinte elkerülhetetlen a nejlonzacskók használata, és ez nemcsak a környezetünkre van káros hatással: az alábbi zöldségek is megsínylik, ha hosszabb időt töltenek el a műanyag fogságában.

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!