Muszaka kicsit másképp

Imádjuk a cukkinit, gondolom, ehhez kétség sem fér. A rakott zöldségekkel is hasonló a viszonyunk. Íme egy újragondolt görög recept, mely minden elvárást felülmúl.

A cukkinimuszaka receptjéért kattints ide!

A muszaka a valamikori Oszmán Birodalom egészében elterjedt, ismerjük görög, török és arab változatait egyaránt. Persze világszerte a görög muszaka tett szert a legnagyobb ismertségre – a padlizsánra és/vagy krumplira, darált húsra és paradicsomra épülő rakott egytálétel gyakori vendége konyháinknak.

De igazán nem kötelező, hogy lépésről-lépésre ragaszkodjunk az eredeti recepthez. Főként, hogy a török muszaka például nem is rakott, hanem inkább hirtelen sült zöldségekből álló, ragus egytálételt jelent. Mi most egy olyan receptet ajánlunk, amelyben megmaradnak a görög verzió elemei, a paradicsom, a nyakon öntésre szolgáló fehér mártás, ám a padlizsánt cukkinivel helyettesítjük, a könnyedség kedvéért pedig a darált húst teljesen ki is iktatjuk. A végeredmény egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, látványos fogás lesz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek