Muszaka kicsit másképp

Imádjuk a cukkinit, gondolom, ehhez kétség sem fér. A rakott zöldségekkel is hasonló a viszonyunk. Íme egy újragondolt görög recept, mely minden elvárást felülmúl.

A cukkinimuszaka receptjéért kattints ide!

A muszaka a valamikori Oszmán Birodalom egészében elterjedt, ismerjük görög, török és arab változatait egyaránt. Persze világszerte a görög muszaka tett szert a legnagyobb ismertségre – a padlizsánra és/vagy krumplira, darált húsra és paradicsomra épülő rakott egytálétel gyakori vendége konyháinknak.

De igazán nem kötelező, hogy lépésről-lépésre ragaszkodjunk az eredeti recepthez. Főként, hogy a török muszaka például nem is rakott, hanem inkább hirtelen sült zöldségekből álló, ragus egytálételt jelent. Mi most egy olyan receptet ajánlunk, amelyben megmaradnak a görög verzió elemei, a paradicsom, a nyakon öntésre szolgáló fehér mártás, ám a padlizsánt cukkinivel helyettesítjük, a könnyedség kedvéért pedig a darált húst teljesen ki is iktatjuk. A végeredmény egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, látványos fogás lesz.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.