Müller Tamás

Név: Müller Tamás

Életkor: 38

Foglalkozása: Étterem vezető

Kedvenc ízvilág: Olasz, Thai, Magyar

Kedvenc szakács: Jászai Tibor, Fazekas László, Orosz Gábor, Ádám Csaba,Kiripolszki István

Kedvenc saját recept: Chilis-gyömbéres csirke /rák köles salátával

Kedvenc recept: Rosé kacsamell tejszínes rakott burgonyával,kacsamájas jus-velSaját specialitás: Édesmorzsában sült “tejbegríz”,áfonya lekvárral

Budapesten születtem,és már egészen kis koromtól érdekelt a főzés.Nem véletlenül lettem vendéglátós,a családomban volt már konyhafőnök és presszó tulajdonos is,(Édesanyám)Tőlük tanultam meg azt az alapszabályt,hogy ezt a mesterséget CSAK szenvedéllyel lehet művelni,mert különben az ember nem lesz hiteles a vendégei szemében.A pályámat szakácsként kezdtem,majd 8 konyhában töltött év után,(melyben külföldön is dolgoztam több helyen USA,Kanada,Írország ) a felszolgálás rejtelmeibe is betekintést nyertem. Majd 2007-től már mint üzletvezető dolgozom.Most már csak otthon főzök hobbiból,de így is sok újdonságot próbálok ki.

Két csodálatos gyermekem született,Milán a kisfiam idén lesz 6 éves,a kislányom Édua pedig 3. Próbálom a szabad időmet Velük tölteni, és a Párommal, mert a gyermekeim Édesanyjától elváltam. Egyébként még squash-olni, korcsolyázni, görkorcsolyázni, sportolni nagyon szeretek,ezt napi szinten teszem is. Továbbá olvasni, moziba járni és utazni szeretek még nagyon. Céltudatos, kitartó, jó kedélyű ember Vagyok ebben a versenyben sem lehet más célom mint a GYŐZELEM.

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek